AXA’dan Notre-Dame de Paris’e 10 milyon euro yardım

Fransız sigorta devi AXA, 16 Nisan Pazartesi günü yıkıcı bir yangında büyük hasar gören Notre-Dame de Paris’i yeniden inşa etmek için oluşturulan fona 10 milyon euro yardım vaadinde bulundu. Fransız itfaiyeciler, yangında iki büyük taş çan kulesini yıkılmadan kurtarmayı başarırken, binanın içindeki değerli eşyaların da çoğu kurtarıldı.

AXA yaptığı açıklamada, “Fransa’daki ve dünyadaki tüm AXA Grubu çalışanları ve ortakları, Notre-Dame de Paris’i vuran yangının ardından üzüntü ve dayanışmalarını ifade ediyor. Fransa’nın kültürel mirasının korunmasına uzun süredir devam eden hayırseverlik geleneğine sahip olan AXA, Fransa Cumhurbaşkanı’nın başlattığı bağış kampanyası için 10 milyon euro yardım vaadinde bulunuyoruz” denildi. AXA, uzmanlığını daha iyi önleme ve risk yönetimi çabaları lehine kullanmak için çalışanlar, müşteriler, ortaklar ve Fransız paydaşları ile birlikte çalışmaya devam edeceğini de ifade etti. Öte yandan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, katedralin “daha güzel” olarak yeniden inşa edileceğini ve çalışmanın beş yıl içinde tamamlanabileceğini belirtti.

Bu arada Financial Times’da çıkan bir habere göre, Paris merkezli AXA, yangın öncesinde onarımdan geçen katedralin Europe Echafaudage ve Le Bras Frères müteahhitleri için sigorta sağlayıcısı olduğu ve ek olarak da Notre-Dame’deki bazı eserler ve törensel eşyaların da Fransız sigorta şirketinin sanat bölümü tarafından sigortalı olduğu ifade edildi.