Fener-Balat Çocuk Festivali, AXA Sigorta sponsorluğunda 20-21 Nisan’da

İstanbul’un eğlencesi en bol çocuk festivalinde binlerce çocuğu sanat etkinlikleri ile buluşturmayı hedefleyen ve Sinemasal Kültür Sanat Derneği tarafından bu yıl 4.’sü düzenlenen Fener-Balat Çocuk Festivali, bu yıl AXA Sigorta ana sponsorluğunda gerçekleştiriliyor. “Sinema – Tiyatro – Müzik: Bir Dünya Güzellik” temasıyla daha iyi bir dünyanın ancak daha mutlu çocuklarla mümkün olduğu fikriyle düzenlenen “AXA Sigorta ile 4. Fener-Balat Çocuk Festivali”, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde İstanbullu çocukları masalsı bir atmosferde bir araya getiriyor.

Çocuklar festivalde iki gün boyunca yüz boyama, resim & baskı, geri dönüşüm, kukla, balon ve masal atölyelerinin yanı sıra şarkı yarışması, çocuk müzik konseri ve açık hava tiyatrosu gibi etkinliklere katılabilecekler. Festivalde Bremen Mızıkacıları masalını dinleyecek olan çocuklar; Barış Manço’nun çocuklarla gerçekleştirdiği nostaljik TV programından esinlenerek düzenlenen “Hayal Paylaşım Atölyesi” ile geleceğe dair hayallerini anlatacak. Jonglör, pandomim, sihirbaz, kukla ve dans gösterileri ile şenlik havasında geçecek olan festivalin her iki gününde akşam saatlerinde yapılacak açık havada film gösterimlerinde “Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak” ve “Bizim Köyün Şarkısı” filmleri çocuklarla buluşacak. Film gösterimleri de gişe açılışından sinemanın olmazsa olmazı patlamış mısır ikramına kadar tüm detaylarıyla tam bir eğlence vaat ediliyor.

Balat Sahil Şeridi’nde 20-21 Nisan 2019 tarihlerinde düzenlenecek AXA Sigorta ile 4. Fener-Balat Çocuk Festivali’ne isteyen herkes ücretsiz olarak katılabiliyor.

Festival Takvim ve Programı

20 Nisan 2019: Cumartesi

20.00 – Açık Havanın Büyüsünde Film Gösterimi: Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak

21 Nisan 2019: Pazar

13.00 – Yüz Boyama

14.00 – Resim & Baskı Atölyesi

15.00 – Kukla Atölyesi / Palyaço Eşliğinde Balon Atölyesi / Sek Sek/ İp Atlama

16.00 – Masal Atölyesi: Bremen Mızıkacıları

16.30 – Hayal Çemberi: Barış Manço – Büyümüş de Küçülmüş “Hayal Paylaşımı Atölyesi”

17.00 – Şarkı Yarışması & Çocuk Müzik Konseri

18.00 – Geri Dönüşüm Atölyesi

18.30 – Açık Hava Tiyatrosu: Tiyatro atölyesiyle birlikte çocuk tiyatro oyunu sergileniyor

19.15 – Sembolik Gişe Açılışı: Hatıra sinema bileti, meyve suyu ve sinemanın olmazsa olmazı patlamış mısır ikramını alan katılımcılar yer göstericiler eşliğinde nostaljik el fenerleriyle yerlerini alıyor.

19.30 – Jonglör, pandomim, sihirbaz, kukla ve Flamenko dansı gösterileri

20.00 – Açık Havanın Büyüsünde Film Gösterimi: Bizim Köyün Şarkısı