OSEM, sigorta ve otomotiv sektör temsilcilerini bir araya getirdi

OSEM Sertifikasyon ve Eğitim Merkezi, Türkiye Sigorta Birliği (TSB), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sigortacılık Müdürlüğü ve TOBB Sigorta Eksperleri İcra Komitesi (SEİK) temsilcileri ile TSB Hayat Dışı Hasar Komitesi üyelerinin ve yerli ve milli yedek parça üreticilerinin katılımıyla, orijinale eşdeğer parça istişare toplantısı düzenledi.

Türkiye ekonomisi için büyük önem taşıyan otomotivde orijinale eşdeğer parça kullanımının artırılması ve bu sayede yerli ve milli üreticilerin desteklenmesi amacıyla düzenlenen toplantıda sigorta şirketlerinin sertifikalı orijinale eşdeğer parça kullanımına yönelik beklenti ve önerileri paylaşıldı.

Rekabet Kurumu tebliğine ve Hazine genelgelerine uygun şekilde yapılması önerilen, orijinale eşdeğer parça belgelendirme programının önemi vurgulanırken; ülkemizdeki öncelikli karoser yedek parça üreticilerinin, eksperler ve sigorta şirketlerinin eşgüdümlü çalışması gerektiğine dikkat çekildi. Yerli ve milli orijinale eşdeğer parça üretim maliyetlerinin azaltılması ve kullanımın artırılabilmesi için kamu teşvik mekanizmalarının hayata geçirilmesinin önemi vurgulandı.

Yedek parça maliyetleri önemli ölçüde azaltılabilir

Toplantıya katılan yerli üreticiler, kaporta grubu parça tedarikinde mevcut sigorta tedarik sisteminin revize edilmesi suretiyle parça maliyetlerinin önemli ölçüde azaltılabileceğini vurguladı.

OSEM toplantı kapsamında orijinale eşdeğer parça uygulamasındaki mevzuat ve parça tanımı, eşdeğer parça sertifikasyonu ve dünya uygulamaları, eşdeğer kalitede parçanın önemi gibi konularda bilgilendirmeler gerçekleştirdi.