“Sektöre sunduğumuz çözümler başarımızın en önemli göstergesi”

VHV Reasürans Genel Müdürü Maximilian Stahl, VHV Grubu’nun sermaye gücü ve yüz yıllık tecrübesiyle mühendislik ve inşaat, ticari ve sinai yangın, mimar ve mühendis mesleki sorumluluk, sanat eserleri ve enerji sektörü risklerine karşı ihtiyari reasürans çözümleriyle Türkiye sigorta sektörün gelişimine katkıda bulunduklarını söyledi.

VHV Reasürans, sunduğu çözümleriyle Türkiye sigorta piyasasında fark yaratıyor. VHV Reasürans Genel Müdürü Maximilian Stahl, Türkiye sigorta sektörünün istikrarlı bir şekilde büyümesini sürdürdüğünü belirterek, VHV Reasürans olarak ise yatırım yaptıkları günden bugüne dek, reasüransın temellerine odaklanarak sigorta sektörüne en iyi hizmeti sunmayı amaçladıklarını söyledi. 2018 yılında müşterilerinin olası risklerine karşı toplamda yaklaşık 80 milyar TL tutarında teminat verdiklerinin altını çizen Stahl, VHV Grubu’nun sermaye gücü ve yüz yıllık tecrübesiyle mühendislik ve inşaat, ticari ve sınai yangın, mimar ve mühendis mesleki sorumluluk, sanat eserleri ve enerji sektör risklerine karşı ihtiyari reasürans çözümleriyle hem sektörün gelişimine katkıda bulunduklarını hem de VHV Reasürans olarak istikrarlı bir şekilde büyüyerek kısa süre içinde sektörde önemli bir yere sahip olma başarısını gösterdiklerini belirtti.

Birçok önemli projeye reasürans desteği sağladık

2016 yılı Temmuz ayından bu yana Türkiye sigorta piyasasına ihtiyari reasürans desteği sunmaya başladıklarını hatırlatan VHV Reasürans Genel Müdürü Maximilian Stahl, Almanya’daki ana şirket VHV Allgemeine’nin güçlü olduğu mühendislik ve inşaat çözümlerinde kısa sürede Türkiye’de de birçok önemli projeye reasürans desteği sağlama başarısı gösterdiklerine dikkat çekti. VHV Reasürans’ın “mühendislik ve inşaat reasürans kabulleri”nde bina inşaatından enerji santralleri ve boru hatları montaj risklerine kadar geniş bir yelpazede mühendislik alanında risk kabulü yaptığına işaret eden Maximilian Stahl, VHV Reasürans’ın yüz yıllık uzmanlık birikimiyle, bina inşaatı, tünel inşaatı, yol inşaatı, stadyum inşaatı, baraj inşaatı, liman ve havalimanı inşaatı, köprü inşaatı, çeşitli tiplerde enerji santrali montajı ve çeşitli tiplerde fabrika montajı risklerinde farkını ortaya koyduğunu belirtti.

Sorumluluk sigortaları önemli bir büyüme alanı

Mühendislik ve İnşaat çözümleri içinde söz konusu projelerde yer alan mimar ve mühendislere yönelik mesleki sorumluluk sigortası gibi inşaata bağlı sorumluluk sigortalarının VHV Reasürans’ın önemli bir büyüme alanı olduğunun altını çizen Maximilian Stahl, sorumluluk sigortalarının Türkiye sigorta piyasasında ekonomik gelişmeye paralel olarak hızla ilgi görmeye başladığı ve VHV Reasürans olarak da bu alanda hızla büyüdüklerini söyledi. Mimar ve mühendisler için sorumluluk sigortasının vazgeçilmez bir öncelik olması gerektiğinin altını çizen Stahl, bu ürünle mimar ve mühendislerin görevini gerektiği gibi yapmamasından, mesleki faaliyetini yerine getirirken ihmalkar ya da kusurlu davranması sonucu müşterilerinin ve üçüncü tarafları uğrayacağı maddi ve bedeni zararlar nedeniyle ödemek zorunda kalacakları tazminatları da güvence altına aldıklarını ifade etti.

 Enerji santrallerine yönelik özel çözümler sunuyoruz

İnşaat ve altyapı yatırımlarının yanında, Türkiye’de hızla büyüyen faaliyet alanlarından birinin de yenilenebilir enerji yatırımları olduğuna işaret eden Maximilian Stahl, özellikle güneş enerji santrallerinin (GES) montaj ve operasyon dönemi riskleri için Mapfre Sigorta’yla birlikte geliştirdikleri ürünle kısa sürede pazar lideri olmayı başardıklarını söyledi. Stahl, güneş enerji santrallerinin yanında diğer tüm enerji santrallerinin inşaat, montaj ve operasyonel risklerinin VHV Reasürans teknik ekibinin uzmanlık alanında olduğunu da belirterek, “Enerji santrallerine sağladığımız reasürans kabullerimiz sadece GES’le sınırlı değil. Test ve bakım devreleri dahil olmak üzere hidroelektrik santraller, termik santraller, kombine çevrim santralleri, rüzgâr enerji santralleri, jeotermal enerji santralleri, biyoenerji santralleri ile elektrik ve doğal gaz iletim dağıtım hatlarının da risklerini güvence altına alıyoruz” diye konuştu.

Sınai ve ticari yangın risklerinde lider reasürörlerden biriyiz

Son zamanlarda ticari işletmelerde yangınların arttığına ve önemli miktarda ekonomik kayıplar yaşandığına dikkat çeken Maximilan Stahl, VHV Reasürans olarak sınai ve ticari yangın risklerinde iş ortaklarına ihtiyari reasürans desteği sunduklarını belirtti. Söz konusu alanda faaliyete başladıkları günden bugüne verdikleri desteklerle sektörde ilk akla gelen reasürörlerden biri konumuna geldiklerini belirten Stahl, risklerin sektör deneyimine sahip ve piyasa dinamiklerine hâkim VHV Reasürans underwriter’ları tarafından değerlendirildiğini söyledi. Stahl, “Almanya’daki ana şirket VHV Allgemeine’nin yangın risklerinde sahip olduğu deneyimlerden de faydalanarak, bu alanda iş ortaklarımıza desteğimize ihtiyaç duydukları her boyuttaki işte hiçbir kısıt olmaksızın bize gelebileceklerini söylüyor ve farklı çözüm olanaklarımızla ihtiyaçlarına çözüm sunabiliyoruz.” dedi.

Sanat eseri sigortalarında beş farklı ürünle destek sunuyoruz

VHV Reasürans Genel Müdürü Maximilian Stahl, en çok talep gören ürünleri arasında yer alan sanat eseri sigortaları konusunda da özel çözümler sunduklarını hatırlattı. Sanat sigortaları branşında bulunan farklı risk türlerine özel teminat içerikleri sunan beş farklı sigorta ürünü çerçevesinde reasürans desteği sağladıklarına dikkat çeken Stahl; sanat riskleri kapsamında geliştirilen ürünlerle özel sanat eseri koleksiyonları, geçici ve kalıcı sanat sergileri, sanat galerileri ile müzelere teminat çözümleri sunduklarını belirtti. Sigortalanan eserler yanında; eserlerin bulunduğu adresler, adresler arası taşımalar esnasında veya eserlerin emanet olarak bulunduğu sergi, galeri ve müzelerde maruz kalabilecekleri tüm zararlara karşı koruma sağlandığını da ifade eden Stahl, son yıllarda Türkiye’de gerçekleştirilen sanat sergileri ve uluslararası sanat etkinliklerinin sayısındaki artışın yanı sıra, gerek iş dünyasının önde gelen isimlerinin gerekse de sanat eseri koleksiyonerlerinin bu alana giderek artan ilgisinin sigortaya olan talebi de aynı yönde artırdığını sözlerine ekledi.