Güneş Sigorta, Alacak Riski ve Yönetimi Konferansı’na katıldı

Güneş Sigorta Genel Müdürü Atilla Benli İstanbul Üniversitesi’nde gerçekleştirilen Alacak Riski ve Yönetimi Konferansı’na konuşmacı olarak katıldı.
24 Nisan tarihinde İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde düzenlenen Alacak Riski ve Yönetimi Konferansı’na konuşmacı olarak katılan Güneş Sigorta Genel Müdürü Atilla Benli Güneş Sigorta’nın KOBİ’lere destek sağlayan yeni ürünü olan Devlet Destekli Alacak Sigortası’nın kapsamı, faydaları ve ürün yapısı hakkında katılımcılara önemli bilgiler aktardı.

Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası’nın önemine değinen Güneş Sigorta Genel Müdürü Atilla Benli: “Güneş Sigorta olarak; sektörümüzde Devlet Destekli Alacak Sigortası ürününün satışına ilk başlayan ve aynı zamanda da kendi sistemi üzerinden poliçe düzenleyen ilk sigorta şirketlerinden biriyiz. Ülke ekonomimizde oldukça önemli bir konuma sahip olan KOBİ’lerimize Alacak Sigortası birçok avantaj ve kolaylık sağlıyor. Kamu otoritesi tarafından havuz sistemiyle oluşturulan Devlet Destekli Alacak Sigortası; firmaların yapmış olduğu, herhangi bir teminata bağlanmamış vadeli satışlardan doğan borcun ödenmeme riskini güvence altına alan bir sigorta ürünü. Bu ürün ile; vadeli satış yapılmış bir alıcının iflas, konkordato, tasfiye vb. hukuki durumlarda temerrüde düşmesini teminat altına alabiliyoruz.” dedi.
Yenilikçi ve müşteri odaklı ürünlerle KOBİ’leri desteklemeye devam edeceklerini belirten Benli sözlerini şöyle noktaladı: “Güneş Sigorta olarak kurulduğumuzdan günden bu yana müşterilerimizin talep ve beklentilerine uygun yenilikçi ürün ve hizmetler sunmaya devam ediyoruz. Bu ürünlerimizden biri olan Alacak Sigortası ile KOBİ’lerimizin karşılaşabilecekleri riskleri güvence altına alarak zorlu ekonomik koşullara karşı onların her zaman yanında yer almayı hedefliyoruz.” dedi.