“Kadın Gözüyle Hayattan Kareler” sergisi İstanbul Tepe Nautilus’da

Anadolu Hayat Emeklilik tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenen ve Türkiye’nin kadınlara özel ilk ve tek fotoğraf yarışması olan “Kadın Gözüyle Hayattan Kareler” fotoğraf yarışmasında dereceye girenler İstanbul Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi’nde düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Birinciliği ‘Sisler Arasında’ adlı fotoğrafıyla Zehra Çöplü, ikinciliği ‘Sevgi’ adlı fotoğrafıyla Gülten Ünal’ın aldığı yarışmada sergilenmek üzere seçilen eserler, 2-30 Mayıs 2019 tarihleri arasında İstanbul Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi’nde fotoğrafseverlerle buluşacak.

Bu yıl 13’üncüsü düzenlenen ve rekor bir katılım gerçekleşen yarışmada, 3 bin 906 katılımcının 12 bin 986 fotoğrafı yarıştı. Türkiye’nin en çok ilgi gören fotoğraf yarışmalarından biri olan “Kadın Gözüyle Hayattan Kareler” fotoğraf yarışmasının birincisi “Sisler Arasında” adlı fotoğrafıyla Zehra Çöplü oldu. “Sevgi” adlı fotoğrafıyla Gülten Ünal’ın ikinci olduğu yarışmada Sibel Yıldırım, Emel Akar ve Nüket Uluç da mansiyon ödülüne layık görüldü.

Yarışmanın birincisi “Sisler Arasında”

Törende konuşan Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü M. Uğur Erkan: “İlk günkü heyecanla 13 yıldır düzenlediğimiz yarışmamıza katılan kadın fotoğrafçıların ilgisini ve desteğini daima yanımızda hissettik. Rakamlar da bu ilginin kanıtı oldu. Bugün geldiğimiz nokta, ne kadar doğru bir işe imza attığımızı ortaya koyarken bir yandan da bizi gururlandırıyor ve heyecanlandırıyor ” dedi.

2007 yılından bu yana 19 bini aşkın katılımcının, 75 binin üzerinde fotoğrafla katıldığı ve geleneksel hale gelen “Kadın Gözüyle Hayattan Kareler” fotoğraf yarışması, Türk kadınının sosyal, kültürel ve toplumsal gelişimine katkıda bulunmayı hedeflerken, kadınlara kendilerini ve hayata bakışlarını özgürce ifade edebilecekleri bir platform sunuyor.