HDI Sigorta, Galatasaray’ın voleybol takımlarına isim sponsoru oldu

HDI Sigorta, Türkiye’nin önde gelen spor kulüplerinden Galatasaray ile Kadın ve Erkek Voleybol takımları için bir yıllık isim sponsorluk anlaşması imzaladı.
Kurulduğu günden bugüne çeşitli spor dalları ve birçok farklı ligde mücadele eden takımlara verdiği sponsorluk desteği ile Türkiye spor dünyasına katkı sağlayan HDI Sigorta, Galatasaray Kadın ve Erkek Voleybol takımlarının sponsorluğu için anlaştı.

Buna göre, 2019-2020 sezonu boyunca Galatasaray’ın Vestel Venüs Sultanlar Ligi’nde mücadele eden Kadın Voleybol takımı ve Efeler Ligi’nde yer alan Erkek Voleybol takımının isimlerinin yanında HDI Sigorta yer alacak.

Sponsorluk çerçevesinde Türk Telekom Stadyumu’nda düzenlenen basın toplantısında HDI Sigorta’yı Genel Müdürü Ceyhan Hancıoğlu temsil ederken, Galatasaray Spor Kulübü adına Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Cengiz toplantıya katılım gösterdi.

Anlaşma ile ilgili görüşlerini paylaşan Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Cengiz, “Maalesef Türkiye’de spor kulüplerine olan sponsorluk, daha doğrusu onları maddi anlamda destekleme ve iş birliği yapma giderek zayıflamakta. İçinde bulunduğumuz ekonomik koşullardan dolayı sponsorlar kahraman olarak görülmekte. O yüzden aramızda bir kahraman var o da HDI Sigorta. Sponsorluk faaliyetleri amatör sporları yürütmemizdeki en büyük destek. Seyirci bağlamında elde ettiğimiz rakamlar çok komik düzeylerde. Bunu aşmanın en büyük yolu büyük şirketlerin artık kendi başlarına takım kurmayı bırakmasını diliyorum. Sadece bizim 1650 amatör sporcumuz var ve biz 1650 amatör sporcunun karakterini, kapasitesini ve gelişimini desteklemek durumundayız. Bu durumda olmak bize maddi külfetler getiriyor. Bu külfetleri tek başımıza aşmamız mümkün değil. HDI Sigorta’ya destekleri için bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

HDI Sigorta’nın Türkiye’deki birçok spor klübüne verdiği desteği hatırlatan Ceyhan Hancıoğlu, “Bizi çok onurlandırdınız, motive ettiniz. Kahraman lakabı kolay alınacak bir şey değil. Kahraman değiliz ama olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Çok önemli bir konuya dokundunuz, bunu daha önce defalarca söyledim. Sponsor olmak veya bulmak artık çok zor. Öyle bir piyasadayız ki ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik şartlarda sponsor olanın da sponsor olmaktan kaçtığı bir ortamdayız. HDI Sigorta olarak biz Başkanımın da söylediği gibi Türk sporunun ve sporcusunun yanındayız. Birçok mecrada varız. Voleybol bunlardan sadece bir tanesi. HDI Sigorta olarak Galatasaray Kulübü ile 10 yıldır beraberiz. Bu onuncu imzamız. Böyle büyük markalarla uzun süreli istikrarlı bir iş birliği yapmak hakikaten çok değerli. Bu yüzden de Galatasaray Spor Kulübü’ne Başkanım nezdinde bize bu onuncu imzayı atma imkanı verdikleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Sponsorluk açısından büyük markalarla bir arada olmanın HDI Sigorta marka bilinirliğine büyük katkısının olduğunu vurgulayan Hancıoğlu, “HDI Sigorta olarak Türk sporuna ve sporcusuna destek oluyoruz. Galatasaray Kulübü’nde baştan beri bütün yöneticilerimiz, eski yönetimler de bu yönetim de özellikle Okan Bey ve Başkanımız çok ilgi gösteriyor. Bize destek veriyorlar. Bence çok değerli bir iş yaptık kulüp açısından da. Amatör branşlar çok değerli, sahip çıkmak gerektiğini düşünüyorum. Geçtiğimiz dönem şartlarında yalnızca Galatasaray Kadın Voleybol takımına destek olmuştuk. Bugünün şartlarında ise geçen senenin maliyetini katlayarak her iki takıma da destek olma şansı yakaladık. Her iki tarafa da hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde ifadelerde bulundu.