AXA’dan dolu risklerine karşı parametrik sigorta

Fransız sigorta devi AXA’nın parametrik risk transfer bölümü olan AXA Climate konutları ve araçları dolu kayıplarından korumayı amaçlayan yeni bir parametrik sigorta çıkardı. Hail Protection adlı ürünün türünün ilk örneği olduğu ve talebin özellikle yüksek olduğu ABD’nin Colorado eyaletinde bir pilot ürün olarak piyasaya sürüldüğü bildirildi.

Haberde özellikle son yıllarda ABD’nin dolu mevsimlerden çok etkilendiği ve bunun sonucunda prim fiyatlarının yükselmesine neden olduğu belirtildi. Üründe primler bir fırtına sırasında ölçülen maksimum dolu boyutunu kullanan parametrik bir tetiğe dayanarak hesaplanıyor. AXA Climate CEO’su Antoine Denoix, “Dolu ile müşterilerimiz için işe yarayan bir çözüm oluşturmak için ortaya çıkan zararlar arasındaki ilişkiyi derinlemesine inceledik. Dolu modellemessi sigortacılar için her zaman zor bir görev oldu. Kullandığımız hassas veriler, riski sigorta açısından daha doğru bir şekilde anlamamızı ve kontrol etmemizi sağlıyor.” dedi.

JBR Underwriters ise parametrik çözümü doğrudan müşterilere dağıtmak için bağımsız sigorta acenteleriyle birlikte çalışacak.

JBR Underwriters Başkanı Brian Gries ise, “JBR, müşteri ve acentemizin ihtiyaçları için basit ve şık sigorta çözümlerine prim veren bir şirkettir. AXA Climate ile yapılan bu ortaklık bu çözümü sağlıyor.” şeklinde konuştu.