SAİK Başkanı Levent Korkut, BIPAR zirvesine katıldı

TOBB SAİK (Sigorta Acenteleri İcra Komitesi) Başkanı Levent Korkut, Avusturya’nın Başkenti Viyana’da 20 ve 21 Haziran tarihlerine gerçekleştirilen BIPAR (Avrupa Sigorta Aracıları Federasyonu) 2019 Yılı ikinci toplantısına katıldı. Avrupa sigorta sektörü açısından çok önemli olan bu toplantıya Türkiye dahil 24 ayrı ülkeden yüzlerce delege ve temsilci katıldı.

Acentelerin Sesi’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada,

“Değerli Meslektaşlar

Edindiğimiz bilgilere göre BIPAR (Avrupa Sigorta Aracıları Federasyonu) 2019 Yılı ikinci toplantısı Avusturya’nın Başkenti Viyana’da 20 ve 21 Haziran tarihlerine gerçekleştirilmiş. Paris’te yapılan ilk toplantıya olduğu gibi TOBB SAİK (Sigorta Acenteleri İcra Komitesi) Başkanı Sayın Levent Korkut Ülkemiz aracılarını temsilen söz konusu toplantıya katılmışlar. Toplantıya Sayın Korkut ile beraber TOBB Sigortacılık Müdürlüğünden Mehmet Ali Yurtseven de katılmışlardır.

Avrupa Sigorta Sektörü açısından çok önemli olan bu toplantıya Türkiye dahil 24 ayrı Ülkeden yüzlerce Delege ve temsilci katılmışlar. Toplantıya katılan Ülkeleri şunlardır. Avusturya, Almanya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Fransa, Finlandiya, Hollanda, İspanya, İrlanda, İsrail, İngiltere, İsveç, Kıbrıs, Litvanya, Lübnan, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Portekiz, Polonya, Slovekya, Yunanistan ve Türkiye.

Toplantıda farklı oturumlar, paneller, belirlenmiş konularda sunumlar, Ülkeler bazında ve Avrupa genelinde Sigorta Sektörü ve Aracılarına dair verilerin paylaşılması yapılmıştır. Federasyonun toplantının içeriğine dair kısa ama önemli açıklaması şu şekilde olmuştur.

“Yeni sanayi devrimi şimdi gerçekleşiyor. Yeni küresel trendler dijitalleşme, enerji ve kaynak verimliliği ile aynı zamanda sosyal ve yönetişim farkındalığı tarafından yönlendiriliyor. Veriler bu dünyada giderek önem kazanıyor. Bu eğilimler, sigorta ve finansal aracılık pazarında çeşitli yeni iş modellerine yol açmaktadır. BİPAR Akademi’deki konuşmacılar, yeni trendlerin işleyişini sağlayacak ve Avrupa’daki sigorta ve finansal aracılar için sektör için fırsatlar ve belirsizlik açısından ne anlama geldiklerini keşfedecek. “

Fransa’nın başkenti Paris’te yapılmış olan 2019 yılı BIPAR ilk toplantısında özellikle İngiltere’nin almış olduğu BREXİT ( Avrupa Birliğinden ayrılma kararı ) ve IDD ( Kredi kart güvenliği ) konuları öne çıkmıştı. Viyana’da yapılan ikinci toplantıda da bu konular güncelliğini korurken aşağıda ki konular da görüşülmüştür. Toplantıda yapılan sunum ve konuşmalara dair konu başlıklarını kısa olarak bilgi amaçlı olarak sizlerle paylaşmak isteriz.

-Sigorta Aracılarını etkileyen yeni trendler, gelişmeler.

-Sigorta ve finansal pazarlama alanlarında dijitalleşme olgusu.

-Sektördeki yatırımcı Aracıları etkileyen yeni gelişmeler.

-Siber Saldırıların bilgisayarlar dışında Su, Elektrik, Doğalgaz gibi yaşamsal alanlara yapılması durumunda olası riskler. Bu durumlara karşı hazırlanacak yeni Sigorta ürünlerinin pazarın ve Aracı gelirlerinin büyümesini sağlaması.

Federasyon toplantısında Sigorta Acenteleri ve Sigorta Brokerleri ayrı gruplar halinde komite toplantıları ve masa başı çalışmaları da gerçekleştirmişler.

Ülkemizin de içinde bulunduğu Avrupa Sigorta Aracılarını temsil eden Konfederasyonun bu önemli toplantısına, Ülkemizi ve biz Acenteleri temsilen katılan TOBB SAİK Başkanı Sayın Levent Korkut ve TOBB Sigortacılık Müdürlüğü temsilcisini kutluyor ve başarılar diliyoruz…” denildi.