SAİK Başkanı Levent Korkut, Bloomberg TV’ye konuk oldu

TOBB SAİK (Sigorta Acenteleri İcra Komitesi) Başkanı Levent Korkut bugün Bloomberg Televizyon Kanalında Focus adlı programın canlı yayın konuğu oldu. Korkut, programda sigorta sektörünü ve acenteleri yakından ilgilendiren konularda önemli açıklamalarda bulundu.

Acentelerin Sesi’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Değerli Meslektaşlar,

Edindiğimiz bilgilere göre TOBB SAİK (Sigorta Acenteleri İcra Komitesi) Başkanı Levent Korkut 25 Haziran tarihinde Bloomberg Televizyon Kanalında Focus adlı programın canlı yayın konuğu olmuştur. İzlediğimiz programda Sayın Levent Korkut’un konuşmasında ki konuları kısa başlıklar halinde sizlerle paylaşıyoruz.

-2019 Yılında ki Sigorta Haftası bu 27 Mayıs 2 Haziran tarihleri arasında farklı etkinliklerle kutlandı. Diğer yıllardan farklı olarak bu yıl Ülkemizin bir çok İlinde ki billboardlarda Ticaret Odalarının da destekleri ile bilinçlendirme afişleri yayınlandı. Bu afişlerde özellikle Sigorta poliçelerinin Acenteden alınmasının önemine dikkat çeken mesajlar topluma iletildi.

-Yine Sigorta Haftası kapsamında İstanbul Perpa Ticaret Merkezinde, Merkez Başkanı Hacı Demir’in destek ve katkıları ile reklam tanıtım afişleri asıldı ve dahili Televizyon yayınlarında Sigorta bilincine ve Acentenin önemine dair mesajlar iletildi.

-TSB ( Türkiye Sigorta Birliği ) Tarafından İstanbul’da düzenlenen Sigorta Konferansına İcra Komitesi olarak katıldık. Konferanstaki ana panel konularından biri olan İklim Değişiklileri ve olası Afetlere hazırlıklar konusunda tarafımdan sunum ve konuşma yapıldı. Keza aynı konu geçtiğimiz hafta Avusturya’nın Başkenti Viyana’da yapılan ve katıldığım BIPAR (Avrupa Sigorta Aracıları Birliği) yıllık ikinci toplantısında da Avrupa Sigorta Sektörünün ana gündem maddelerinden biri olmuştur. Bu olgudan yola çıkarak Kamu Yönetiminin İlkokullardan başlayarak Sigortanın önemine olası Afetlerin yaratacağı risklere hazırlık anlamında temel eğitimler vermesinin ve müfredata Sigortanın eklenmesinin çok gerekli olduğunu düşünüyoruz. Beraberinde Ehliyet eğitim ve sınavlarında Trafik Sigortaları ve Trafikle ilgili sigorta konularında temel bilgilerin verilmesinin önemine dikkat çekmek ve farkındalık yaratılmasını istiyoruz.

-BES ( Bireysel Emeklilik Sistemi ) Devlet katkısının % 10’luk kısmının Borsa İstanbul’da değerlendirilmesi ile ilgili yasal düzenlemeler yapılıyor. Biz bu çalışmayı doğru buluyor ve destekliyoruz.

-Trafik Sigortalarında aylık ve altı aylık dönem başlarında standart yapılan ve oranı belli artışlar bu yıl yapılmadı. Bu artışların yapılmaması Sigorta Şirketlerinin ilgili branştaki hasar/prim dengesini de, bu branşta ağırlıklı çalışan Acentelerin komisyon kayıplarını da arttırmakta. Biz maktu artışların hızla yapılmasını ve iki yıldır yarı yarıya azalan Acente Komisyonlarının da yakın zaman içinde arttırılmasını talep ediyor ve hedefliyoruz.

Televizyon programında milyonlar önünde Acentelerin sesi olup, sorunları ve çözümleri anlatan SAİK Başkanı Sayın Levent Korkut’a Ekibimiz ve meslektaşlarımız adına teşekkür ediyor, kendisine ve İcra Komitesi Yönetimine teşekkür ediyoruz.”