TEGEP’ten Allianz Türkiye’ye iki ödül

Allianz Türkiye Akademi, Türkiye Eğitim ve Gelişim Platformu Derneği (TEGEP) Öğrenme ve Gelişim Ödülleri’nden iki ödülle döndü. Akademi’nin “AllLead Liderlik Gelişim Programı” ve “Allianz Kampüs Sigortacılık Uzmanlık Programı” ödüle layık görüldü.

 

Allianz Türkiye, hayata geçirdiği gelişim programlarıyla iki ödüle birden layık görüldü. Kurumsal eğitim ve gelişim alanında yapılan yatırımları ve çalışmaları desteklemek amacıyla düzenlenen TEGEP Öğrenme ve Gelişim Ödülleri kapsamında Allianz Türkiye Akademi, “AllLead Liderlik Gelişim Programı” ile ‘’En İyi Liderlik Gelişim Programı’’ ödülünü, “Allianz Kampüs Sigortacılık Uzmanlık Programı” ile de ‘’En İyi İşe Başlangıç/Oryantasyon Programı’’ ödülünü aldı.Allianz Türkiye Akademi (ATA), şirketin stratejik hedeflerine ulaşmasını, sürekli öğrenme kültürü ile desteklemek ve aynı zamanda tüm değişimlere stratejik ortak olmak vizyonu ile 2015 yılında kuruldu. Kurulduğu günden bu yana çalışanların ve iş ortaklarının performansını ileriye taşıyacak her türlü gelişim ihtiyacını belirleyen ATA, sürekli öğrenme kültürünün yaygınlaştırılması ve kurumsal bilgi birikiminin sürdürülebilir olması için faaliyetlerini sürdürüyor.

Allianz Türkiye, 2013 yılında yaşanılan şirket birleşmesi sonrasında organizasyon içinde ortak bir liderlik kültürü oluşturmak adına stratejik dönüşümünün en önemli adımını, liderlik gelişimi olarak tanımladı.

Allianz Türkiye Akademi’nin liderlik gelişimi programı olan AllLead, 2017-2018 döneminde tüm yönetim kademelerinden 450 liderin katılımı ile 7 günlük sınıf eğitimi yanı sıra eğitimler öncesi ve sonrası ödevler, envanterler, koçluklar, projeler ve sunumlar gibi zengin öğrenme yöntemleriyle gerçekleşti. Program sayesinde liderlik ile ilgili ölçümlemelerde önemli gelişmeler kaydedildi. Programın devamlılığı ile ilgili Allianz liderleri arasından seçilen gönüllü iç eğitmenler, Allianz liderlerini yetiştirmeye devam ediyor.

Allianz Türkiye’nin büyüme öngörüleri, iş sürekliliği ve sürdürülebilirlik yaklaşımı doğrultusunda İzmir’de 2018 yılında hayata geçirilen 1100 çalışan kapasiteli Allianz Kampüs bölgenin ihtiyaç duyduğu istihdama önemli bir katkı sağladı. 723 kişinin istihdam edildiği Allianz Kampüs yeni istihdam edilen çalışanlara 2 ay boyunca kapsamlı eğitim programları düzenliyor. Bu kapsamda çalışanlara tüm branşların temel sigortacılık bilgileri, kendi uzmanlık alanlarına yönelik ileri seviye branş eğitimleri, yetkinlik geliştirme eğitimleri ve bunların yanında kişisel gelişim eğitimleri veriliyor.

 

Gelişim yolunda tutkuyla yürümeye devam edeceğiz….

Allianz Türkiye İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı İlkay Özel konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi: “2015 yılında kurduğumuz Akademi ile organizasyonumuzun sürekli öğrenme kültürünü içselleştirmesini sağlamak, tüm değişimlere stratejik ortak olmak, tasarladığımız her türlü eğitimi iç eğitmenlerimizle sunabilmek ve itibarlı ödüllerle programlarımızı taçlandırmak üzere yola çıktık. Gururla söyleyebilirim ki 4 yıl içinde Allianz Türkiye Akademi (ATA) ile bütün bunları gerçekleştirdik. Sürekli gelişimin hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olduğunun bilinci ve gelişime olan inancımızla bu yolda tutku ile yürümeye devam edeceğiz.TEGEP tarafından Allianz Türkiye Akademi’ye verilen bu ödüllerin ATA’nın kısa sürede göstermiş olduğu başarısının somut göstergeleri olduğunu düşünüyor, büyük bir mutluluk ve gurur duyuyorum.”

 

Türkiye Eğitim ve Gelişim Platformu Derneği (TEGEP) tarafından, kurumsal eğitim ve gelişim alanında yapılan yatırım ve çalışmaları desteklemek, bu anlamda yaratılan değerleri ve önemli katkıları paylaşmak amacıyla hayata geçirilen TEGEP Öğrenme ve Gelişim Ödülleri programı, bu yıl beşinci kez düzenlendi.