Asya sigortacılığında dev satın alma

Asya sigorta pazarında 3 milyar dolarlık satın alma yaşandı. Tayland’daki Siam Commercial Bank (SCB), SSCB Life Assurance’deki hisselerinin tamamını Hong Kong merkezli FWD’ye satmayı kabul etti. Banka aynı zamanda Asya sigorta devi ile uzun vadeli banka sigortacılığı ortaklığına da girdi.

Satın almanın ve bankasürans ortaklığının 15 yıl sürecek ek ödemeleriyle birlikte 92,7 milyar THB (yaklaşık 3 milyar ABD Doları) değerinde olduğu belirtildi. Söz konusu satın almanın hissedar ve yasal onayların alınmasıyla 2019 yılının ikinci yarısında tamamlanması bekleniyor.

FWD, Hong Kong’un en zengin adamı Li Ka-shing’in oğlu Richard Li’ye ait. Sigortacı son birkaç yıl içinde agresif bir şekilde büyüdü ve kısa süre öncede MetLife
Hong Kong’u satın aldı. Ortak bir açıklamaya göre, ortaklık SCB’nin Tayland’daki geniş müşteri tabanını FWD’nin çeşitli ürün teklifleri ve güçlü dijital yetenekleriyle birleştirecek. Taraflar, SCB Life müşterilerine sigorta poliçelerinin mülkiyetin FWD’ye devredilmesinden etkilenmeyeceği konusunda güvence verdiler.