İnsurtech Hippo’ya yatırım akıyor

ABD’li insurtech Hippo Insurance D Serisi finansman turunda 100 milyon dolar sağladığını açıkladı. D Serisi finansman turu küresel teknoloji yatırım şirketi Bond tarafından yönetildi. Yatırım turundaki diğer katılımcılar arasında Comcast Ventures, Felicis Ventures, Fifth Wall, Hillhouse Capital, Horizons Ventures, ICONIQ Capital, Lennar Corporation, Michael Ovitz, Pipeline Capital, Propel Venture Partners, RPM Ventures, Standard Industries ve Zeev Ventures sayılabilir.

Bond genel ortağı Noah Knauf, “Hippo, sigorta şirketleri arasında ve daha genel olarak FinTech’te gördüğümüz en yüksek büyüme şirketlerinden biri olarak ortaya çıktı. Hippo ekibi ile ortaklık kurmaktan heyecan duyuyoruz.” dedi.

Yapılan açıklamaya göre, son yatırımla birlikte Hippo’nun toplam fonu 209 milyon dolara çıktı. Finansman, Hippo’nun coğrafi ayak izini, yıl sonuna kadar ABD’deki ev sahibi nüfusunun% 80’inden daha fazla genişletmesine yardımcı olacak. Ayrıca, şirketin doğrudan tüketiciye yönelik ürün portföyünü zenginleştirmek, şirketin dağıtım ortakları ağını büyütmek ve Hippo’nun markasını güçlendirmek için kullanılacak.

Hippo’nun kurucusu ve CEO’su Assaf Wand, “İnsanların ev sigortası sağlayıcılarıyla olan eski ve sık sık sinir bozucu ilişkilerini, ulaşılabilir, modern ve her zaman değer katan bir ilişkiye dönüştürmek için Hippo’yu başlattık” diye konuştu.