Lloyd’s Lab üçüncü insurtech grubunu seçti

Lloyd’s’un inovasyon hızlandırıcısı birimi Lloyd’s Lab’ın 10 haftalık programında yer almak üzere seçilen insurtech firmalarının üçüncü grubu açıklandı. Dünya çapında 130’dan fazla uygulama arasından 11 başarılı ekip seçildi ve 2 Eylül’den itibaren seçilen insurtechler laboratuarda çalışmaya başlayacak.

Lloyd’s insurtech’lerin Lloyd’s vizyonunda geleceğin bir parçası olarak hizmet ekosistemine katkıda bulunma potansiyeli olan çözümler bulmaya odaklanacağını açıkladı.

Lloyd’un inovasyon hızlandırıcısı ile çalışacak takımlar:

*ClimaCell: ClimaCell, diğerlerinin göremediği havayı tahmin eden ilk microweather ™ teknoloji şirketi olarak tanımlanmakta. Milyonlarca hava gözlemi toplamak için nesneler arası bir yaklaşım benimseyerek, ClimaCell sokak (şehir değil) seviyesinde tahmin ediyor.

*Dijital Fineprint: Dijital Fineprint (DFP), küçük ve orta ölçekli işletme pazarında sigortacıların ve brokerlerin erişimlerini ve karlılıklarını artırmalarına yardımcı olan bir insurtech. DFP, risk seçimi, sigortalama, fiyatlandırma ve yeni iş üretimi için kullanılabilecek veri bilgileri sağlar.

*Flock: Flock, sigorta şirketi risk istihbaratının gücünü açmaya yardımcı olan büyük bir veri başlangıcı.

*Floodflash: FloodFlash, makul fiyatlı, istisnasız, anında yerleşim sel sigortası sağlıyor. Müşteriler FloodFlash sensörü suların kritik bir derinliği aştığını tespit ettiği anda önceden kararlaştırılmış bir çözüm alıyorlar.

*Hyperexponential: Hyperexponential, uzmanlık sigortası için pratik ve etkili bir fiyatlandırma yazılımı geliştirmekte.

*INARI: INARI, tüm risk yaşam döngüsü boyunca sigorta işlemlerini dijitalleştiren bir kutuda gelişmiş bir ekosistemdir. INARI, “süreç otomasyonu, veri alım süreci, dağıtılmış genel muhasebe denetimi, makine öğrenmesi ve veri havuzunu” bir araya getiriyor.

*Insurdata: Insurdata platformu, global olarak yüksek riskli, bina düzeyinde, tehlikeye özgü maruz kalma verileri oluşturuyor.

*Oasis: Oasis, herkes tarafından ücretsiz olarak kullanılan açık kaynaklı bir felaket modelleme platformu sunuyor. Aynı zamanda, sigorta ve ötesindeki riski daha iyi anlamak için felaket modellemesi etrafında dünyayı açmak ve değiştirmek isteyen bir topluluk.

*Phinsys: Phinsys, finansal kapanış ve raporlama süreçlerini optimize etmek için sistematik kontroller sağlamak için bir akıllı finans otomasyon araçları platformu oluşturuyor.

*Praedicat: Praedicat, insanlara / çevreye yönelik ortaya çıkan ve ortaya çıkan riskleri belirlemek için bilimden gelen verileri okuyor, değerlendiriyor ve nicelleştiriyor. Ekonomiye olan ve sigorta şirketlerine olan zararı, risk yönetimi ve ürün geliştirmeye olanak tanıyan davalardan alıyor.

*Tautona AI: Tautona, bir kez insan kararına ayrılan süreçleri otomatikleştiren bir “bilişsel otomasyon” şirketi. “Bulut tabanlı, yönetilen hizmet yaklaşımımız sigorta şirketlerine talepleri ve yardımcı süreçleri otomatikleştirmek için pürüzsüz bir yaklaşım sağlıyor” diyor.