SAİK aylık toplantılarının on ikincisini Ankara’da gerçekleştirdi

TOBB SAİK Yönetimi aylık toplantılarından on ikincisini 21 Ağustos 2019 (bugün) tarihinde Ankara’da gerçekleştirdi. Olağan toplantıda birçok farklı gündem maddeleri dışında toplantının ana gündem maddesi olan ve 22 Ağustos 2019 (yarın) tarihinde Ankara’da gerçekleşecek ve sektörel anlamda ilk kez olacak geniş katılımlı Kurultay’a dair detaylar görüşüldü.

Acentelerin Sesi’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada,

“Değerli Meslektaşlar;

Aldığımız bilgilere göre TOBB SAİK Yönetimi aylık toplantısını 21 Ağustos tarihinde Ankara’da gerçekleştirmiş. Bir çok farklı gündem maddeleri dışında toplantının ana gündem maddesi olan ve 22 Ağustos tarihinde Ankara’da gerçekleşecek ve sektörel anlamda ilk kez olacak geniş katılımlı Kurultay ‘a dair detaylar görüşülmüş. Kurultay ‘a şimdiye kadar olan toplantılardan farklı olarak TOBB SAİK İl Delegeleri, Türkiye’nin farklı İllerindeki Acente Derneklerinin Başkanları ve tüm Ticaret Odalarının Sigortacılık Meslek Komitelerinin Üyeleri de davet edilmiş. TOBB Başkanı Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu ‘nu açılışını yapacağı Kurultaya Kamu’dan üst düzey yöneticiler ve Sigorta Sektörünün önemli kurumlarının yöneticileri de davet edilmiş.

TOBB SAİK Yönetimi Komite toplantısının ardından aynı gün TOBB Sigorta Acenteleri Sektör Meclisi toplantısını da düzenlemiştir. Bu toplantı ile TOBB Sigorta Acenteleri Sektör Meclisi aynı yıl içinde olmak üzere ikinci kez toplanmıştır.

Toplantıda öncelikle TOBB SAİK Çalışma Komisyonları kendi aralarında çalışmalarını yapmış, Komite Yöneticileri de farklı masalarda ki çalışmalara dönüşümlü olarak katılmışlardır.

Çalışma Komisyonlarının ardından Sektör Meclisi toplantısı başlamış, Komisyonlar yaptıkları çalışmalar ve diğer konular ile ilgili olarak İcra Komitesi Yönetimine raporlarını, görüşlerini iletmiştir. Sektör Meclisi toplantısının son bölümünde 22 Ağustos tarihinde yapılacak büyük Kurultaya dair karşılıklı istişarelerde bulunulmuştur.

Mesleğimiz ve biz Acenteler adına aralıksız olarak çalışma ve faaliyetlerde bulunan TOBB SAİK Yönetimine ve İcra Komitesine destek olan Sektör Meclisi Üyelerine Ekibimiz adına teşekkür ediyor, başarılar diliyoruz. 22 Ağustos’ta yapılacak olan büyük Kurultayın da Acenteler adına hayırlı ve başarılı olmasını diliyoruz.” ifadelerine yer verildi.