Allianz’dan Brezilya’da stratejik satın alma

Küresel sigorta şirketi Allianz, Brezilyalı sigorta şirketi SulAmérica’nın oto ve P&C birimlerini 3 milyar BRL’ye (667 milyon euro) satın aldı. Allianz’ın işlemin, Allianz’ın Brezilya’daki varlığını önemli ölçüde genişletmesi bekleniyor. Söz konusu satın alma ile Allianz’ın ülkede motor branşında % 15, P & C’de% 9 pazar payıyla ilk üç sigortacıdan biri olmasını sağlayacak. Bu aynı zamanda Allianz’ın ülkedeki 2 numaralı otomobil sigortacısı olarak derecelendirilmesine de neden olacak.

Allianz SE İcra Kurulu Başkanı Oliver Bäte, “SulAmérica’nın P & C operasyonlarını satın alarak, Latin Amerika sigorta şirketlerimizin stratejik olarak yeniden konumlandırılmasında önemli bir adım daha attık. Güney Amerika’nın en büyük ekonomisinde büyüyen P & C pazarında etkin bir şekilde rekabet edebilmek için açık bir liderlik pozisyonu elde ediyoruz” dedi.

Allianz Seguros SA’nın (Allianz Brasil) CEO’su Eduard Folch Rue ise “Her iki tarafın en iyi insanlarını birleştiren ve Brezilya pazarının fırsatlarını tam bir taahhüt ve güvenle karşılayacak seçkin bir ekip oluşturan yeni bir Allianz yaratıyoruz. SulAmérica’nın yerel bilgi birikimini, Allianz gibi uluslararası bir Grubun sahip olduğu tüm güçlerle birleştireceğiz.” şeklinde konuştu. İşlemin, düzenleme onaylarının alınması için önümüzdeki 12 ay içinde tamamlanması planlanıyor.

Allianz Brasil şu anda hem P&C hem de sağlık sigortasında aktif olarak faaliyet göstermekte olup, ülke genelinde 1.000’den fazla çalışanı, 48 şubesi ve yaklaşık 15.000 sigorta acentesi ile hizmet veriyor.