Aktüerler Derneği Konferansı Prefus & Addactis sponsorluğunda gerçekleşti

Aktüerler Derneği, Prefus & Addactis sponsorluğunda  20 Eylül 2019 tarihinde Milli Re Konferans Salonu’nda “Anti Seleksiyon ve Kötü Veri” başlıklı bir konferans düzenledi. 120’yi aşkın katılımcının ağırlandığı konferansta açılış konuşmasını yapan dernek başkanı Taylan Matkap; derneğin 2019 yılı çalışmaları ve 2020 yılı hedefleri ile ilgili bilgi verdi.

Sonrasında  geçmiş dönem dernek başkanlarından Prefus Danışmanlık A.Ş.’nin kurucusu Orhun Emre Çelik konferansın içeriği ve konuşmacılar hakkında açıklamalarda bulundu.

Milli Reasürans T.A.Ş. konferans  salonunda Prefus&Addactis sponsorluğuyla 20 Eylül 2019’da  “Adverse Selection and Bad Data – Anti Seleksiyon ve Kötü Veri” konulu sunumun ardından ASTIN Başkanı Frank Cuypers’in ASTIN’i tanıtan ve risk modellemeye ilişkin sunumları gerçekleşti.

Konferansın konuşmacıları arasında Addactis Danışmanlık şirketinin çalışanlarından Selem Uzun, Meryem Yankol Schalck ve Uluslararası Aktüerler Birliği’nin (IAA) alt bölümlerinden biri olan ASTIN(Actuarial Studies in Non-Life Insurance – Hayatdışı Sigortalar için Aktüeryal Çalışmalar) başkanı Frank Cuypers yer aldı.

Konferansa, Selem Uzun, Addactis firmasının sektöre dair çözümleri ve geliştirmiş oldukları uygulamalar hakkında konuşması ile katıldı. Katılımcılardan Meryem Yankol Schalck “Adverse Selection and Bad Data – Anti Seleksiyon ve Kötü Veri” konulu sunumunu gerçekleştirdi. ASTIN başkanı Frank Cuypers ise ASTIN’i tanıtan ve risk modellemeye ilişkin sunumlarını gerçekleştirdi.

Konferansa dernek üyelerinin yanısıra sigorta sektör temsilcileri, ODTÜ, Hacettepe, Marmara ve Bilgi Üniversitesi’nden öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.