İtalyan sigorta devi Generali’nin iştahı arttı

İtalyan sigorta devi Generali, orta büyüklükteki sigorta şirketlerine bakıyor. Generali CEO’su Philippe Donnet Bloomberg’e verdiği röportajda orta ölçekli sigorta şirketleri ve varlık şirketleri satın almak için 3 milyar euro bütçe ayırdıklarını söyledi.

Donnet, “Sektörde büyük bir konsolidasyona inanmıyorum. Avrupa’da varlık yönetimi ve sigortacılığın bir miktar toplanacağına inanıyorum. Küçük şirketlerden bazılarının düşük faiz oranlarına bu kadar uzun süre dayanabileceklerini düşünmüyorum bu nedenle de kesinlikle bu tarafta proaktif olacağız” dedi.

Generali, Portekiz’in en büyük ikinci hayat dışı sigortacısı Seguradoras Unidas ve hizmet şirketi AdvanceCare’i bu yıl 600 milyon euroya satın aldı. Donnet, “Bu satın almadan sonra, büyümeye yatırım yapmak için hala en az üç milyar euromuz var” diye konuştu.

Donnet, sigortacılıkta hayat dışı, sağlık, fayda ve yardım konularına odaklanan orta ölçekli şirketlere baktıklarını Avrupa kıtasındaki sigorta satın alımlarının odakları olduğunu söyledi. Donnet, “Avrupa’nın en iyi üç oyuncusundan biri olarak bulunduğumuz ülkelerde büyümek istiyoruz” dedi. Donnet, Malezya, Tayland ve Brezilya’nın da hedef aramada olası bölgeler olduğunu belirtti. Öte yandan Generali, MetLife Inc.’in Orta Avrupa varlıklarını ve Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA’nın bazı sigorta işletmelerini satın almak için görüşmelerde bulunuyor.