Allianz’dan üçüncü çeyrekte güçlü sonuçlar

Alman sigorta devi Allianz, 2019 yılının üçüncü çeyreğinde 3,0 milyar Euro (yaklaşık 4,5 milyar ABD Doları civarında) faaliyet kârı ve % 6,4’lük iç gelir artışı bildirdi. Üç aylık ve dokuz aylık kazanç sürümünde Allianz, “tüm iş segmentlerinde dinamik gelir gelişimi ve sağlam kârlılık” elde ettiğini açıkladı.

Grup ayrıca, 2019 yılının üçüncü çeyreğinde toplam gelirin % 8,1 oranında artarak 33,4 milyar Euro’ya, hissedarlara atfedilebilen net gelirin% 0,6 artarak 1,9 milyar Euro’ya ulaştığını bildirdi.

Daha geniş bir perspektiften bakıldığında, faaliyet karı 2019 yılının ilk dokuz ayında% 4.2 artarak 9.1 milyar Euro’ya ulaştı. Ek olarak, bir önceki yılın aynı dönemine göre 2019’un üçüncü çeyreğinde birleşik oran 1,2 puan artarak% 94,3’e yükseldi.

Allianz SE CEO’su Oliver Bäte, grubun “zor zamanlarda çok iyi sonuçlar” aldığını söyledi. Bäte, “Bu kadar çok müşterinin ürünlerimize ve markamıza güvenmesinden gurur duyuyoruz. Dış zorluklardaki önemli artışa rağmen faaliyet karı görünümümüzün üst yarısına ulaşmaya hazırız.” dedi. Öte yandan, grubun yönetimi altındaki üçüncü parti varlıklar, üçüncü çeyrekte döviz kurunun olumlu etkilerine bağlı olarak, 90 milyar Euro artarak tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 1.681 milyar Euro’ya çıktı.