“Saygı,Türkiye’de varlığımızı yansıtan en önemli değerlerimizden”

Türk sigorta pazarının uluslararası sermayeli tek reasürans şirketi VHV Reasürans’ın sektörü buluşturan ve gelenekselleşen gecesi bu yılda renkli anlara sahne oldu. 600’den fazla konuğun katıldığı gecede konuşan VHV Reasürans Genel Müdürü Maximilian Stahl, Türkiye’de genç bir şirket olarak varlıklarını yansıtan en önemli değerin “saygı” olduğuna dikkat çekti.

Sigorta sektörü, VHV Reasürans’ın gelenekselleşen gecesinde buluştu. Bu yıl dördüncüsü gerçekleşen, keyifli ve renkli anlara sahne olan gece 10 Ekim 2019 Perşembe günü bundan önceki dört buluşmada olduğu gibi Four Seasons Bosphorus’ta düzenlendi. VHV Reasürans Genel Müdürü Maximilian Stahl, Yönetim Kurulu Başkanı Thomas Voigt, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dietrich Werner ile Yönetim Kurulu Üyeleri Finans Genel Müdür Yardımcısı Dr. Gülen Özaktürk ve Teknik Genel Müdür Yardımcısı Fatih Ağacık’ın ev sahipliğinde gerçekleşen geceye 600’den fazla sektör yöneticisinin yanında Almanya’dan davetli 50’den fazla inşaat birliklerinin temsilcileri de katıldı.

Davetin açılışında konuşan VHV Reasürans Genel Müdürü Maximilian Stahl, gelenekselleşen buluşmaya katılan tüm konukları boğazın eşsiz manzarası altında ağırlamaktan onur ve mutluluk duyduklarını belirtti.

Bu yıl dördüncüsünü düzenledikleri etkinliğin her yıl daha fazla katılımcı ile büyüdüğünün altını çizen Stahl sözlerini şöyle sürdürdü: “Etkinliğimiz neredeyse bir Türk düğünü gibi oldu ve gerçek bir aile toplantısı haline dönüştü. Aynı zamanda bu yılki etkinliğimizde Almanya’dan gelen 50’den fazla misafiri ağırlıyoruz ve bu da bize büyük bir mutluluk veriyor. Çoğu yönetici olan Almanya federal ve eyalet bölgelerinin inşaat birliklerinin temsilcileri, bazıları da 100. yıldönümünü kutlayan ana şirketimizin kurucu üyelerini temsil ediyor.”

“SAYGI İŞ HAYATIMIZDAKİ EN ÖNEMLİ ARACIMIZ”

Konuşmasında “Saygı” kelimesine özel bir yer açan Maximilian Stahl, “Saygı, Türkiye’de genç bir şirket olarak varlığımızı yansıtan en önemli değerlerimizden. Saygı, iş hayatında bitmez veya başlamaz, ancak herhangi bir birey tarafından yaşatılması gereken temel bir değerdir. Saygı, tüm hayatınızda olduğu gibi iş hayatında da en güçlü aracınızdır. Patron, çalışan veya serbest çalışan biri olsanız da bu geçerlidir. Başka birinin saygısını nasıl elde edersiniz? Belki daha da önemlisi, insanların saygısını nasıl kaybedersiniz? Tüm bu soruların cevabında dört temel unsur olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Stahl dört unsuru ise şu şekilde sıraladı:

Hatasızlık: Unutmamak gerekir ki, her şeyin başında, hiç kimse mükemmel değildir. Kendinizi daima haklı görüyorsanız veya başkalarını her zaman haklı olduğunuza ikna etmek zorunda kalıyorsanız, kendinizi kimsenin kazanmadığı bir duruma sokarsınız. Kendinizi daima doğru görürseniz, insanlar maskenizi hemen fark ederler. Hayatta yapmamız gereken ilk şeylerden biri sağlıklı bir ilişki kurmak ve bundan çekinmemektir. Bunu geliştirip kendinize ve başkalarına yönlendirebilirseniz, hayat sizin için daha iyi ilerleyecektir.

Yüzeysellik: Yüzeysel bir tavırla saygı kazanmaya çalışmak işe yaramaz. İnsanlar samimi ve doğru olup olmadığınızı veya kendi içinizde çatışma olup olmadığını hissedebilir. İstenmeyen nitelikler gizlenemez, istenen nitelikler ise sahte olamaz.

Sahtelik, yapaylık: Tabii ki görünen önemlidir, ancak derinliği saklamak için kullanılırsa değeri baltalanır. Örneğin, görünürde bir kişi utangaç olabilir. Ancak, derinlerinde iyilik dolu ve alçakgönüllü olduğu görülebilir. Daha derin olan bu özellikler yaşam anlayışımız hakkında bilgi verir. Unutmayalım ki hepimiz insanız ve hepimizin kusurları var.

İletişim eksikliği: Doğru iletişim, iş hayatının en zor yanıdır. İletişim eksikliği, büyük bir çatışma ve maddi kayıplara sebep olabilir. Çok basit tanımıyla iletişim kelimesinin temeli sohbet etmekten geliyor. Olgun, akıllı ve etkili bir şekilde kendini ortaya koyabilen insanlardan daha canlandırıcı, saygın ve ilham verici bir şey yoktur. Bu gecede sanki hepimiz bunu yapıyoruz.

“YAPICI İLİŞKİLER KARŞILIKLI SAYGI ÜZERİNE KURULUR”

Saygıyı paylaşan insanlardan oluşan şirketlerin sınırsız bir güce sahip olduğunun altını çizen Stahl, “Böyle şirketler her türlü zorluk, çatışma ve engellerin üstesinden gelebilir. Hayatta her şey ilişkilerle ilgili. Unutmayalım ki yapıcı ilişkiler ancak karşılıklı saygı üzerine kuruludur. Sözlerimi Woody Allen’dan bir alıntı ile bitirmek istiyorum. ‘Hayatta ölümden daha kötü şeyler var. Mesela, bir akşamınızı sigortacıyla geçirdiniz mi?’ Bu akşam burada bunun yanlış olduğunu ispatlayarak, birlikte destansı bir gece geçirmek ve önümüzdeki yıllarda tekrar buluşmak dileğiyle” dedi. Maximilian Stahl’ın konuşmasından sonra, misafirler canlı müzik ve sahne şovları eşliğinde sektörün hemen hemen tüm temsilcileriyle birlikte sohbet ederek keyifli vakit geçirdi.