“BES’te istikrarlı büyümemizi sürdüreceğiz”

BES’in ulaştığı rakamlar itibariyle sermaye piyasalarında vazgeçilmez bir yatırım aracı olduğunu ifade eden Halk Emeklilik Finansal Yönetim Genel Müdür Yardımcısı Ali Ulvi Sargon, şirket olarak geçen yılın aynı dönemine göre katılımcı sayısını %8 oranında artırma başarısını gösterdiklerini belirterek, “Hedefimiz her zaman daha fazla katılımcıya ulaşarak, istikrarlı büyümemizi sürdürmek ve sektörün lider şirketlerinden biri olmak” dedi.

BES’in ülke ekonomisi ve sermaye piyasaları için vazgeçilmez yatırım araçları arasına girdiğini ifade eden Halk Emeklilik Finansal Yönetim Genel Müdür Yardımcısı Ali Ulvi Sargon, Halkbank’ın büyük desteği ile istikrarlı büyümesini sürdürerek sektörün lider şirketlerinden biri olma yönündeki hedeflerine hızla ilerlediklerini söyledi.

Sargon, “Emeklilik Gözetim Merkezi’nin (EGM) açıkladığı 2019 yılı Ekim ayı rakamlarına göre BES’te 2019 yılı içerisinde sektörde en çok katılımcı artışı gerçekleştiren  2 şirketten biriyiz. Bugün Bireysel emeklilik sisteminde 575 bin katılımcının geleceği için tasarruf etmesine aracı oluyor, yaptıkları tasarrufların risk iştahlarına uygun fon alternatiflerinde değerlendirilmesini sağlayarak uzun vadede enflasyondan etkilenmemesi için çalışıyoruz. Sektör toplam fon büyüklüğü 110,2 milyar TL ile Gayrisafi Milli Hasılamızın yaklaşık %2.5’i seviyesinde gerçekleşmiştir. Fon büyüklüğü Otomatik Katılımın da etkisi ile daha da büyüyecek, ülkemiz tasarruf oranlarını artıracaktır. Sektör bireysel emeklilik fon büyüklüğünde 2019 yılında %24,4 büyürken, şirketimiz %32,6  büyüyerek 5,3 milyar TL  rakamına ulaştı.” diye konuştu.

Halk Emeklilik olarak BES’teki fon büyüklüğü açısından sigorta ve emeklilik sektöründeki en büyük oyuncular arasında yer aldıklarının altını çizen Ali Ulvi Sargon, “Şirket olarak disiplinli büyümemizi her geçen gün sürdürmeye devam ediyoruz. Ülke ekonomimizde büyük yeri olan sistemde 2019 yılı Ekim ayı verilerine göre BES ve OKS toplam fon büyüklüğümüzü 6 milyar 593 milyon liraya çıkarma başarısı gösterdik” dedi.

“İSTİKRARLI BÜYÜMEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Şirket olarak BES’ten emekli olan katılımcıların sayısına da dikkat çeken Ali Ulvi Sargon, “Bugün sistemden emekli olan katılımcı sayısı 2019 yılı Ekim ayı itibarıyla 110 bin’i buldu. Bizim şirket olarak sektörde faaliyet gösterme süremiz henüz 10 yıla ulaşmadı ancak şirketimizi tercih ederek aktarım ile gelen 402 katılımcımız Halk Emeklilik’ten emekli oldu.

Bankacılık kesiminin mevcut öz kaynakları, kredi/ mevduat rasyolarının geldiği nokta dikkate alındığında, firmaların kaynak sağlama konusunda sermaye piyasalarına başvurmalarının önemi giderek artmaktadır. Bireysel Emeklilik sistemi bir taraftan ülkemizdeki tasarruf eğiliminin artırılması suretiyle dış kaynaklara olan bağımlılığımızı azaltırken diğer taraftan da sermaye piyasalarının gelişmesine katkıda bulunarak reel sektörün alternatif fonlama imkanlarına erişimlerini kolaylaştırmaktadır” şeklinde konuştu.

Vatandaşlarımızın tasarruflarının değerinin korunması ve emeklilik dönemlerinde maddi açıdan daha rahat bir yaşlılık geçirmelerini sağlamak üzere çok büyük bir sorumluluk üstlendiklerini belirten Ali Ulvi Sargon sözlerini şöyle tamamladı: “Ülkemiz insanlarının tasarruf bilincinin ve refah düzeylerinin artmasında önemli bir yere sahip olan Bireysel Emeklilik Sistemi büyümesini sürdürürken, Halk Emeklilik olarak yakalamış olduğumuz ivmeyi daha da yukarılara taşıyacağız.”