“SDDK farkındalığın artmasına katkı sağlayacak”

AXA Sigorta CEO’su Yavuz Ölken, “SDDK ile yapısal düzenlemeler sonrasında sigorta sektörünün temel sorunlarını hızla tartışabileceğimiz ve çözümler için sektör olarak harekete geçebileceğimiz bir ortama kavuşacağımızı bilmek bizler için çok sevindirici ve umut verici ”dedi.

SDDK’nın kurulmasına yönelik görüşlerini paylaşan AXA Sigorta CEO’su Yavuz Ölken, sigorta sektörünün karşısına çıkan en önemli konulardan birinin sigorta penetrasyonu olduğunu söyledi. Ölken, “Ülkemizde sigorta ne yazık ki yalnızca ihtiyaç anında veya zorunlu olması halinde insanların gündemine giriyor. Oysa ki sigortacılık yalnızca can ve mal varlığı korumaktan çok daha fazlası. Dolayısıyla bu bilgi eksiğinin giderilmesi, insanların sigorta ürünleri konusunda doğru ve yeterince bilgilendirilmesi çok önemli. Biz de tüm iletişim çalışmalarımızda buradaki gerçekten yola çıkıyor ve farkındalığı arttırmak üzerine insanları korkutmadan ancak sigortanın gerekliliğini anlatan çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

Bu bağlamda sektörün gelişimi için bir strateji çerçevesinde ilerlemenin gerekli olduğunu düşünen Ölken şunları söyledi: “SDDK’nın bu anlamda çok önemli getirileri olacaktır. Tabi ki önceliğimiz sektörün genel şart ve mevzuatlarının düzenlenmesi ve dağıtım kanallarına yönelik regülasyonlar. İnanıyoruz ki SDDK hem sigorta farkındalığı hem de sermaye ve finansal yapıların güçlendirilmesi gibi konularda önemli adımlar atılmasını sağlayacaktır. Yapısal düzenlemeler sonrasında sigorta sektörünün temel sorunlarını hızla tartışabileceğimiz ve çözümler için sektör olarak harekete geçebileceğimiz bir ortama kavuşacağımızı bilmek bizler için çok sevindirici ve umut verici.