Aviva işletme yapısını yeniledi, Hong Kong bölümünü sattı

İngiliz sigorta devi Aviva, Hong Kong’daki ortak girişimi olan Blue’daki payını sattığını iş yapısını yeni bir grup stratejisinin bir parçası olarak beş işletme biriminde basitleştirdiğini duyurdu.

İleriye dönük olarak, Aviva’nın faaliyetleri Yatırımlar, Tasarruf ve Emeklilik, İngiltere Hayat, Genel Sigorta, Avrupa Hayat ve Asya Yaşam olarak birimlere ayrıldı.

Şirket Asya Hayat biriminin yeniden yapılanmasının bir parçası olarak, Hong Kong’daki iştirki Blue’daki hissesini ortağı Hillhouse Capital’e satacak ve Vietnam’daki işiyle ilgili ortaklarıyla ve Endonezya’daki ortak girişimi ile görüşmeye devam edecek. Yeni stratejinin bir parçası olarak, şirket ayrıca önümüzdeki üç yıl boyunca “Aviva’yı daha basit, daha güçlü ve daha iyi bir işe dönüştürmek” için 1.3 milyar sterlin yatırım yapmayı planlıyor.

Yeni finansal hedefler arasında, Solvency II’nin 2022 yılına kadar % 12 özkaynak getirisi ile 7,5 milyar sterlinlik grup işletme sermayesi ve 8,5-9,0 milyar sterlinlik merkeze nakit girişi bulunuyor. Aviva ayrıca, 2019-22 zaman dilimi boyunca maliyet azaltma ve 1,5 milyar sterlin borç azaltma yoluyla net tasarruf da öngörüyor.
Aviva İcra Kurulu Başkanı Maurice Tulloch, “Yeni hizmetlere, yeni ürünlere ve yeni teknolojilere yatırım yapıyoruz. Özellikle Genel Sigorta ve Asya gibi yüksek getiri sağlayan işletmelerde ve ayrıca yeni Yatırım, Tasarruf ve Emeklilik işimizden de büyüme bekliyoruz ”dedi.