Allianz, Türkiye’nin ilk bireysel yeşil sigorta poliçesini satışa sundu

Allianz Türkiye, konutların çatısına güneş enerjisi paneli kurarak kendi enerji ihtiyacını üreten bireyler için yeni bir ürün, “Çatı Tipi Güneş Enerjisi Paneli Sigortası”nı hizmete sundu. Allianz Türkiye’nin 2019 yılı sürdürülebilir çözümü de olan yeni ürün, panelleri, yeni alımlarda oluşan ve garanti kapsamına dahil olmayan hasarlara karşı 1 yıl teminat altına alıyor.

Ürün, ülkemizde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından da desteklenen 10 kilovata kadar çatı tipi Güneş Enerjisi Santral (GES) projelerini kapsıyor.

Türkiye’deki ilk bireysel yeşil sigorta ürünü olan “Çatı Tipi Güneş Enerjisi Paneli Sigortası” yeni alımlarda oluşan ve garanti kapsamına dahil olmayan hasarlara karşı ürünleri 1 yıl süreyle teminat altına alıyor. Elektronik cihaz, deprem, dolu, fırtına, sel, su baskını, yer kayması, toprak çökmesi ve terör gibi teminatlarla sunulan ürün kapsamında, Güneş Enerjisi Panelinin kullanılamaz hale geldiği durumlarda; üretim kaybının ibrazı koşuluyla sigortalının zararı belli bir tutara kadar karşılanıyor.

 Konuyla ilgili bir açıklama yapan Allianz Türkiye CEO’su Tolga Gürkan, “Konutların enerji ihtiyaçlarını karşılayan 10 kilovata kadar Çatı Tipi Güneş Enerjisi Panellerinin kurulması, EPDK’nın Elektrik Piyasası Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği ile de destekleniyor. Sigorta sektörünün ilk sürdürülebilirlik modelini ve stratejisini uygulamaya alan bir şirket olarak, bugüne kadar yenilenebilir enerji sigortası, Kıyı Tesisleri Deniz Kirliliği Sorumluluk Sigortası ve elektrikli otomobillere özel kasko indirimi  gibi sürdürülebilir çözümleri hayata geçirmiştik. 2019 yılının sürdürülebilir çözümü olarak da portföyümüze eklediğimiz ve ülkemizin ilk bireysel yeşil sigortası olma özelliği taşıyan bu ürün ile yenilenebilir enerji alanında artan pazar ihtiyacına katkıda bulunmayı hedefliyoruz” dedi.