“Acenteler bankalar için kredi toplayan yapılara dönüşecek”

Maher Holding CEO’su Levent Uluçeçen, Quick Sigorta Genel Müdürü Ahmet Yaşar ve Corpus Sigorta Genel Müdürü Sertem Demir Antalya’da acenteler ve basınla buluştu. Quick Sigorta Genel Müdürü Ahmet Yaşar, fiziki kanallar ve dijital kanalları ciddi manâda birleştireceklerini söyledi. Banka şube sayılarının azaldığını ve ileride acentelerin bankalar için kredi toplayacak yapılar haline dönüşebileceğini söyleyen Yaşar, “Banka genel müdürü olsam PTT gişe memurunun bankamı hatırlamasını beklemek yerine, bana iyi hizmet verebilecek bir finansal kanal olan sigorta acentesiyle çalışırdım” dedi.

“Kaza tarafında arkayı dikkatli takip ediyoruz.” diyen Yaşar sözlerini şöyle sürdürdü: ” Poliçe bittiğinde sorumluluk devam ediyor. Kazayı biliyorsak gelecek hasarı biz biliyoruz. O yüzden her zaman hazırlıklıyız. Anneannelerimiz gibi her an misafir gelir diye dolabımız doludur.”

Levent Uluçeçen: Trafikte riski üstümüzde tutuyoruz

Maher Holding CEO’su Levent Uluçeçen ise Quick Sigorta’da kârlılık dağıtımı yapmayarak özkaynağa eklediklerini belirtti. Uluçeçen, “Trafikte reasürans yapmıyoruz, diğer şirketlerden farklı olarak riski üstümüzde tutuyoruz. Muallak hasarlarının tam karşılığını ayırıyoruz. Bunları kâr yazmayı tercih etmedik. Geriden gelen yükümüz yok, fakat kanunda yeni düzenlemeler oldu bunu hesaplayarak şirketimizi konumlandırıyoruz. ” şeklinde konuştu.

Uluçeçen, banka kurmak için ciddi fizibilite çalışması yürüttüklerini ve sigortacılıktan topladıkları primleri bu ülkenin bankasında değerlendirip, rekabet avantajı elde etmeyi hedeflediklerini de söyledi. Uluçeçen, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de sigorta şirketlerinin banka sahibi olması gerektiğini ifade etti.

Sertem Demir: Konvansiyonel bir şirket olacağız

Maher Holding’in Antalya’daki basın toplantısında konuşan bir diğer isim Corpus Sigorta Genel Müdürü Sertem Demir oldu. Demir, şirketin 30 yıllık bir geçmişi olduğunu hatırlatarak başladığı konuşmasında, “82 milyon lira ilave rezerv ayırmamıza rağmen seneyi zararsız kapatacağız” dedi. Quick’e göre daha konvansiyonel bir şirket olacaklarını söyleyen Demir, endüstriel ve ticari risklerde ayırdıkları kapasitelerle öne çıkacaklarını ifade etti.