Unico Sigorta’da Genel Müdür Vekili değişikliği

Unico Sigorta A.Ş., 17 Ocak 2019 tarihinden bu yana Genel Müdür Vekili olarak görev yapan Ahmet Özer Özcan’ın 10 Aralık 2019 tarihi itibarıyla görevinden ayrıldığını ve yerine Genel Müdür Vekili olarak, Operasyonlar Genel Müdür Yardımcısı Burak Topçak’ın atandığını açıkladı.

 Unico Sigorta’nın yaptığı açıklamada şöyle denildi:

“2015 yılından bu yana Unico Sigorta’da Finans Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Ahmet Özer Özcan, 17 Ocak 2019 tarihinde şirkete Genel Müdür Vekili olarak atanmıştı. 10 Aralık 2019 itibarıyla ayrılan Ahmet Özer Özcan’ın görevini, 2015 yılından bu yana Operasyonlar Genel Müdür Yardımcısı görevini devam ettiren Burak Topçak devraldı. Unico Sigorta’ya genel müdür atanıncaya dek Burak Topçak Genel Müdürlük görevini vekaleten yürütecektir. Sigorta sektörünün tecrübeli markası Unico Sigorta, yılların getirdiği bilgi birikimi, deneyimi ve güçlü ana sermayedarı SBK Holding ile daha büyük adımlar atmak için hazır.”

Burak Topçak Kimdir?

Burak Topçak, lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Matematik Mühendisliği Bölümü’nde, lisansüstü eğitimini ise önce Yeditepe Üniversitesi’nde MBA derecesiyle, ardından da Londra City University Cass Business School’da Aktüerya Bilimi Master derecesiyle tamamlamıştır.

İş hayatına Mapfre Genel Sigorta’da başlayan Topçak, 6 yıl süreyle burada çalıştıktan sonra, AIG şirketinde önce Bireysel Sigortalar Fiyatlama ve Portföy Analisti, ardından da Bireysel Sigortalar Dubai Bölge Aktüeri olarak çalışmıştır. Topçak kariyerine Genworth Financial şirketinde Doğu Avrupa Risk Fiyatlama ve Aktüer Müdürü olarak devam etmiştir.

Burak Topçak 2012 yılından 2015 yılına kadar Aviva Sigorta’da Bireysel Sigortalar UW Ürün ve Fiyatlama bölümünde Grup Başkanı olarak görev almış, 2015 yılı Şubat ayından itibaren Unico Sigorta’nın Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev almaktadır.