KASIDER’den kadınlara kendini savunma eğitimi

Kadın Sigortacılar Derneği (KASIDER) kadına şiddete gerçekten dur diyebilmek adına farkındalık yaratan, uygulamalı bir workshop gerçekleştirdi. Aksigorta Genel Müdürlük binasında bir araya gelen Kadın Sigortacılar Derneği üyeleri; kadına şiddeti önlemek ve gerçek anlamda bir sonuca varmak adına yaklaşık 4 saatlik interaktif bir uygulamaya katıldı. Dernek başkanı Sema Tüfekçiler ve Ala Birsen ev sahipliğinde, Hakan Tekcandan tarafından verilen eğitimde; farkındalık, özgüven, fiziksel kuvvet, nefes çalışmaları ve basit tekniklerle kişisel savunma anlatıldı.

Yapılan eğitim sonunda sertifikalarını alan katılımcılar hayatları boyunca kullanabilecekleri ve tehlike anında kendilerini nasıl savunabilecekleri konusunda ayrıntılı bilgiler edindiler.

GENİŞ KAPSAMLI BİR ÇALIŞMA

Eğitmen Hakan Tekcandan’ın 30 yılı aşkın savunma sporları deneyimi, psikologlar, savunma sanatları uzmanları, mentörler, tiyatro ve sahne sanatçılarının da katkılarıyla yaklaşık 5 senelik bir projelendirme aşamasından sonra ortaya çıkan bu güzel eğitim, birçok kadın STK’larının da destekleriyle son zamanlarda oldukça talep edilen, beğenilen ve içerik olarak oldukça yararlı görülen bir eğitim olarak öne çıkıyor.

Farkındalık ile ilgili oyunlar, nefes ve fiziksel kuvvet çalışmaları, kişisel savunma tekniklerinin kadınların ve günlük hayatta uzun sürelerini bu çalışmalar için harcayamayacak bireylerin her an yapabileceği kolaylıkta harmanlandığı eğitim içerisinde keyifli ve bir o kadar da öğretici bilgiler üyelerle paylaşıldı.

Çalışmanın başında yapılan test ile katılımcıların kendilerini daha iyi tanıması için geri dönüşler yapılarak, içeriğin ana başlıkları ile ilgili bir değerlendirme de üyelerle ayrıca paylaşıldı.

Böylece yapılan eğitimin kalıcı olması amaçlanarak, tehlike anında kadınların kendini nasıl savunabileceği konusunda ayrıntılı bilgi verilmiş oldu.

DAHA ÇOK KADINA ULAŞILACAK

Konu hakkında görüşlerini dile getiren KASIDER Başkanı Sema Tüfekçiler: “Bizler özgüveni yüksek KASIDER kadınları olarak gerekli olması halinde kendini koruyabilmek, kendini güvende tutabilmek, kalıcı-etkili savunma tekniklerini öğrenmek ve farkındalık bakış açılarımızı değiştirmek için çok değerli eğitmen Hakan Tekcandan liderliğinde bir workshop etkinliğinde bir araya geldik. Bizler için gerçek hayata uygun, yapılabilir içeriklere sahip, çok çok faydalı bir eğitim aldık. Hocamızı can kulağı ile tam 4 saat dinledik. Savunma hareketlerini hep beraber uygulayıp hep birlikte güldük ve eğlendik. Hiç bir yerde bulamayacağımız bilgiler ile de donatıldık. Hocamızın söylediği gibi; hepimiz hiçbir zaman bunları kullanmak zorunda kalmayacağımızı ümit ediyor, öğrendiklerimizin bize özgüven ve farkındalık sağlamasını temenni ediyoruz. Daha çok kadının bu eğitimden faydalanabilmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.