Nihat Kırmızı Ayvansaray Üniversitesi’nin Mütevelli Heyet Başkanı oldu

Doğa Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kırmızı İstanbul Ayvansaray Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı oldu.

İş dünyasının yakından tanıdığı Nihat Kırmızı üniversitenin dünya standartlarında bir seviyede eğitim vermesi için Kırmızı ailesi olarak tüm şirketleriyle ve bireysel olarak bu yolda maddi manevi her türlü katkıyı sağlayacaklarını söyledi. Sigortacılıkla beraber Sağlık sektöründe hastaneleri, Eğitim sektöründe okulları ve gıda, tarım, sanayi gibi sektörlerdeki şirketlerinden ve binlerce çalışandan öğrencilerin okurken bir laboratuvar gibi faydalanacağını, mezun olduktan sonra da iş garantisi olacağını vurguladı.

Nihat Kırmızı, Üniversite akademik kadrosu ve tüm idari personeline yaptığı konuşmada,

İstanbul Ayvansaray Üniversitesi’nin Değerli Üyeleri,

Bu yeni dönemde yeni bir ruh ve büyük bir heyecanla üniversitemizi hakettiği seviyeye çıkartmak için uzun bir yola kararlı bir şekilde çıkmış bulunuyoruz. Bir çok emek harcanarak temelleri atılmış üniversitemizin büyük bir eğitim eserine dönüşmesi hedefimize ulaşmak için her türlü maddi manevi katkıyı sağlayacağımızı ifade etmek istiyorum.

Üniversitemiz kar amacı gütmeksizin tüm kaynaklarını bilime, tekniğe ve sanata kullanarak eğitimde fark yaratacaktır. Biz de finans sektöründe Türkiye’ nin en büyük şirketlerinden bir olan sigorta şirketimizle, hastenemizle, eğitim kurumlarımızla yurt içi, dışı tüm şirketlerimizle ve bireysel kaynaklarımızla üniversitemize bu yolda katkı sağlayacağız. Sizleri de bu kutsal yolda birlikte yürümeye davet ediyorum.

Son olarak bugüne kadar üniversitemize katkı sağlayan herkese, mütevelli heyet üyelerimize, eğitmenlerimize, idari personelimize ve burayı tercih ederek değer yaratan öğrencilerimize teşekkür eder bu yeni dönemin vatanımıza milletimize ve kurumumuza hayırlı olmasını dilerim” diyerek, İstanbul Ayvan Saray Üniversitesi’nin yeni dönemde eğitimde çok güçlü bir üniversite olacağının altını çizdi.

Nihat Kırmızı

1978 yılında Şanlıurfa da doğan Nihat Kırmızı, lisans eğitimini İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünde yaptı. Marmara Üniversitesi S.B.E İşletme Bilim Dalı Muhasebe ve Finansman dalında Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. İşletmelerde iç kontrol ve bağımsız denetim konusunda tez yazdı. 2003 yılına sigortacılık alanında kariyerine devam eden Kırmızı, 2008 yılında telekomünikasyon sektöründe ve Doğa Grup çatısı altında faaliyet gösteren Doğa Telekom’un genel müdürlük vazifesini üstlendi. Kırmızı, 2013 yılında ulusal çapta geniş acente ağıyla faaliyet gösteren Doğa Sigorta şirketinin kuruluş işlemlerini gerçekleştirdi ve yönetim kurulu başkanı olarak başına geçti. Kırmızı, halen bu görevine devam ediyor. Nihat Kırmızı; evli ve 3 çocuk babasıdır. Aynı zamanda TÜSİAD üyesi de olan Nihat Kırmızı’nın sportif alanda da Galatasaray kongre üyeliği ve GSYİAD üyeliği bulunuyor.

Ayvansaray Üniversitesi

Ayvansaray Üniversitesi bünyesinde üç fakülte, iki enstitü, iki meslek yüksekokulu bulunuyor. 2009’da vakıf meslek yüksekokulu olarak kurulan ve dört bölümle eğitim-öğretim hayatına başlayan Plato Meslek Yüksekokulu da İstanbul Ayvansaray Üniversitesi’ne bağlanmıştı. Güzel sanatlar, tasarım ve mimarlık fakültesi, mühendislik fakültesi, iktisadi, idari ve sosyal bilimler fakültesi, sosyal bilimler enstitüsü, fen bilimleri enstitüsü, uygulamalı bilimler yüksekokulu ve Plato Meslek Yüksekokulu’nun olduğu kurumda 8 yüksek lisans programı, 12 lisans ve 34 önlisans programı var.