NN Hayat ve Emeklilik’ten TOBB üyelerine tamamlayıcı sağlık sigortası: Tüm acenteler satabilecek

NN Hayat ve Emeklilik, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile gerçekleştirdiği işbirliği kapsamında TOBB’un tüm üyelerine Tamamlayıcı Sağlık Sigortası hizmeti sunuyor. Ürünü sadece NN Hayat ve Emeklilik acenteleri değil, 81 ilde levhaya kayıtlı olan tüm acenteler kesebilecek.

TOBB’un tüm üyelerinin faydalanabileceği bu işbirliğine ilişkin detayların aktarıldığı basın toplantısında; TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, NN Hayat ve Emeklilik Genel Müdürü Daniel Marius Popescu, TOBB Sigorta Acenteleri İcra Kurulu Başkanı Levent Korkut ile Swiss RE Hayat ve Sağlık Sigortaları Branşı Türkiye Direktörü Marc Hartenbach konuşma yaptı.

İmza törenine ise TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile Marsh Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Servet Gürkan, NN Hayat ve Emeklilik Genel Müdürü Marius Popescu, TOBB Başkan Yardımcısı Tamer Kıran ve Swiss RE Hayat ve Sağlık Sigortaları Branşı Türkiye Direktörü Marc Hartenbach katıldı.

13 MİLYON ÇALIŞANA TSS İMKANI
Ülkemizdeki sağlık harcamalarının 2018 yılında, bir önceki yıla göre %18 oranında artarak 165 milyar lira olduğunu belirten TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi: “Henüz kesin rakamlar yok ama 2019’da 200 milyar liraya ulaştığı tahmin ediliyor. Sigorta sektöründe 1,5 asrı aşan geçmişe sahip, dünyanın önde gelen 2 firması, Swiss Re ve NN Hayat ve Emeklilik’le yeni bir işbirliği başlattık. Bu kapsamda, 81 il ve 160 ilçedeki 1,5 milyon üyemize, onların ailelerine ve buralarda çalışan yaklaşık 13 milyon çalışana, uygun koşullarda tamamlayıcı sigortaya ulaşma imkanı sunulacak” dedi. Hisarcıklıoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Üyelerimiz, ülke çapında 81 İl’deki 570 hastanenin sağlık imkânlarından yararlanabilecek. Her iki firmamızın ve Sigorta Acenteleri İcra Komitemizin olumlu yaklaşımı sayesinde, ilk defa bu sigorta ürünü, sadece şirketin kendi acenteleri tarafından değil, tüm sigorta acenteleri tarafından da satılabilecek.”

‘SAĞLIKTA POTANSİYEL BÜYÜK’
Daha sonra söz alan TOBB Sigorta Acenteleri İcra Kurulu (SAİK) Başkanı Levent Korkut ise şunları söyledi: “Bugün burada, ülkemiz sigortacılığının gelişimi için önemli bir projenin lansmanını gerçekleştiriyoruz. 2019 yılında 6 milyar 665 milyon  TL özel sağlık sigortası, 996 milyon TL civarında da tamamlayıcı sağlık sigortası primi üretildi. Tamamlayıcı sağlık üretiminin %57,6’sını biz acenteler gerçekleştirdik. Ancak, bu rakamlar, ülkemizin gerçek potansiyelini yansıtmıyor. Sağlık sigortaları konusunda müthiş bir potansiyelimiz var.” Korkut, “NN Hayat tarafından TOBB, Oda ve Borsa mensupları için geliştirilen tamamlayıcı sağlık sigortası projesi, sadece ülkemiz sigortacılık sektörüne, acentelere değil, aynı zamanda sağlık sektörüne de katkı sağlayacak” dedi.

‘SAĞLIKTA BOŞLUKLARI DOLDURUYORUZ’

Swiss RE Hayat ve Sağlık Sigortaları Branşı Türkiye Direktörü Marc Hartenbach da işbirliğinin önemine değinirken, şöyle konuştu: “Bugün, TOBB, TOBB ETÜ Hastanesi, İmece, NN Türkiye ve unvanı Marsh olarak değiştirilen JLT Türkiye ile birlikte geliştirdiğimiz somut çözüm hakkında size daha fazla bilgi verebildiğim için son derece mutluyum. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, ailelere beklenmedik sağlık durumlarında finansal güçlüklerle başa çıkabilmelerini ve aksi bir durumda finansal olarak karşılanamayacak olan bir bakım kalitesine erişebilmeleri için bir araçtır. Swiss Re olarak, olumsuz durumları ortadan kaldırabilme becerisiyle insanların yaşamlarını iyileştirerek ‘Dünyayı daha sağlam hale getiriyoruz’ diyoruz. TOBB, her KOBİ’nin bu teminata ulaşabilmesini sağlıyor. Ortaklaşa geliştirilen bu özel ürün, Türkiye genelinde TOBB ETÜ Hastanesi de dahil 570 özel hastanenin kapısını açıyor.”

KAMU VE ÖZEL SEKTÖR ARASINDA KÖPRÜ
Etkinliğin son konuşmasını yapan NN Hayat Genel Müdürü Daniel Marius Popescu, Türk sigorta sektörünün potansiyeline büyük bir inanç beslediklerini ifade etti. Popescu, “Beklediklerimizin üzerinde bir sonuç alacağımıza inanıyoruz. NN Hayat ve Emeklilik olarak bu konudaki yatırımlarını artırmaya açık olacağız. Konu TSS olduğunda kamu ve özel sektör arasında muhteşem bir işbirliği görüyoruz. Bu projenin de özel sektör ve kamu arasındaki bir köprü oluşturması nedeniyle KOBİ’ler için muhteşem bir potansiyele sahip olduğunu düşünüyorum” dedi.