Yangın Önleme ve Korunma Eğitimi 5 Şubat’ta Milli Re’de 

Yangın Önleme ve Korunma Derneği (FPPA) 2. Uluslararası Yangın Önleme ve Korunma Eğitimini 5 Şubat saat 13:30’da Milli Reasürans Konferans Salonu’nda verecek. Farklı uzmanların eğitim vereceği programın ilk bölümünde Hazine ve Maliye Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Ahmet Genç, CFPA Avrupa Direktörü Tommy Arvidsson, Türkiye Sigorta Birliği Genel Sekreteri Mehmet Akif Eroğlu ve Sigorta Eksperleri İcra Komitesi Başkanı Ahmet Nedim Erdem birer konuşma yapacak.  

Etkinliğin ikinci kısmında ise Icaro Cortona’dan Siliano Stanganni; “Büyük Sivil, Ticari ve Endüstriyel Binalarda Yangın Önleme ve Korunma” başlıklı bir eğitim verecek. Daha sonra yine Icaro Cortona’dan Marcello Giovani; “Tehlikeli Endüstriyel Tesislerde Yangın ve Gaz Algılama Sistemlerinin Tasarımı için Kriterler” ve Karina Danışmanlık’tan Tanju Ataylar; “Dünyada Yangından Korunma Standart Yönetmelik ve Kanunları” başlıklı eğitim verecek.  

Konferansın moderatörlüğünü yapacak olan FPPA Yönetim Kurulu Üyesi Doğan Şen, bu toplantının eksperler, sigortacılar ve iş güvenlik uzmanlarından oluşan derneğin ikinci faaliyeti olduğunu söyleyerek, “Kamu, sigortacılar ve CFPA’yı bir araya getirerek sigortalanmayan kıymetleri sigortalanmasını sağlayarak ülkeye katma değer yaratmak istiyoruz. Ülkemizde maalesef her iki işletmeden biri sigortasız. Biz bu sigortasız değerlerin korunarak ülkemizin özkaynakların kaybedilmemesi için çalışıyoruz” deri.