Sunay Koray: Sektör 2020’de 2019’un üzerinde büyüyecek

Generali Sigorta Genel Müdür Vekili ve CFO’su Sunay Koray, “Ekonomide yılın son çeyreğinde başlayan toparlanmanın devam edeceğine, yıl boyunca ekonomik aktiviteleri artırıcı yönde alınan önlemlerle beraber sektör 2020 yılında reel olarak da 2019’un çok üzerinde büyüyecek” dedi.

Generali Sigorta’nın Genel Müdür Vekili ve CFO’su Sunay Koray, sigorta sektörünün, zorlu geçen 2019 yılına rağmen, enflasyon oranının üzerinde önemli bir reel büyüme gerçekleştirdiğini ve 2020 yılının 2019’a oranla çok daha iyi bir yıl olacağını tahmin ettiklerini belirtti. Koray, “2019 yılında özellikle ilk iki çeyrekte görülen ve ekonomik yavaşlamaya işaret eden yeni araç ve konut satışlarında azalışlar ve yine ekonomik aktiviteleri azaltıcı yönde yüksek faiz ortamının varlığı, sigorta sektörünü de doğrudan etkileyen faktörler olarak öne çıktı. Ekonomide yılın son çeyreğinde başlayan toparlanmanın devam edeceğine, yıl boyunca ekonomik aktiviteleri artırıcı yönde alınan önlemlerle beraber sektörün güçlü büyümesini sürdüreceğine inanıyoruz. Sektör 2020 yılında reel olarak da 2019’un çok üzerinde büyüyecek” dedi.

“Kârlılık performansımız memnuniyet verici”

Generali Sigorta olarak zorlu ortamlarda hedeflerini gerçekleştirmiş olmaktan dolayı memnuniyet duyduklarını belirten Sunay Koray, 2019 yılında hem satışlar hem de kârlılık anlamında planladıkları performansı gösterdiklerini aktardı. 2 yıl önce “Bildiğin gibi değil” mottosu ile bir dönüşümü hayata geçirdiklerini ifade eden Koray, “2019’da birçok yeniliğin yanında “Modüler Kobi” ve “Tamamlayıcı Sağlık” ürünlerimizi müşterilerimizin hizmetine sunduk. “Modüler Kasko” ürünümüzle Tüketici İnovasyon Ödülü’ne layık görüldük ve yılın ürünü seçildik. 2020 yılında da büyüme, kârlılık ve yenilikçilik anlamında dönüşüm hedefimizi gerçekleştirmeyi sürdürerek; müşterilerimize, acentelerimize ve çalışanlarımıza, dijitalleşen dünyada sahip olmaları gereken yetkinlikleri kazandırmayı ve onlara bu anlamda daha çok destek olmayı arzuluyoruz” diye konuştu