Coface’ın çoğunluk hissesi Arch Capital’in oluyor

Bermuda merkezli sigorta ve reasürans uzmanı Arch Capital Group, Fransa merkezli ticaret-kredi sigorta şirketi Coface’ın çoğunluk hissesini satın alıyor.

Arch Capital, Coface’deki çoğunluk hissesini satan Fransız kurumsal ve yatırım bankası Natixis ile hisse satın alma anlaşması imzaladı. Arch Capital, Coface hisselerinin devralınmasının hisse başına 10.70 avrodan tamamlanacağını ve bunun mevcut hisse sayısına göre yaklaşık 480 milyon avro işlem değerine karşılık geleceğini söyledi.

Arch’ın İcra Kurulu Başkanı Marc Grandisson, “Bu, uzun vadeli ve stratejik bir yatırımdır. Coface’in yönetim ekibini destekliyoruz ve stratejik planlarıyla uyumluyuz” dedi.

Natixis’in Coface’in yönetim kurulundaki yedi temsilcisi, satış tamamlandığında istifa edecek. Bunların yerini Arch Capital’in yönetim kurulu pozisyonları için dört aday alacak. Sonuç olarak, Coface’in yönetim kurulu üyelerinin çoğunluğu bağımsız olacak. Coface, yeni bir bağımsız yönetim kurulu üyesi aramayı planladığını ve bağımsız yönetim kurulu üyesi listesinden bir yönetim kurulu başkanı atayacağını duyurdu. Natixis, 2002’den beri Coface’in ana hissedarıydı, ancak 2014 yılı itibariyle hisselerini satmaya başladı.