Atilla Benli, CEO Club buluşmasında sektörü anlattı

Vodafone Business ana sponsorluğunda, Ekonomist ve Capital dergilerinin öncülüğünde düzenlenen CEO Club Banka Dışı Finans Zirvesi’nde finans dünyasının önde gelen isimleri sektörün bugününü, geleceğini ve ekonomiye katkılarını değerlendirdi.

26.02.2020 tarihinde gerçekleştirilen zirve kapsamında BNP Paribas Cardiff CEO’su Cemal Kişmir’in moderatörlüğünü yaptığı “Başkanlar Konuşuyor” başlıklı panelde Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği Başkanı Dr. Alp Keler, Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli ve Finansal Kurumlar Birliği Başkanı Aynur Eke banka dışı finans sektörünün performansını ve geleceğe dönük beklentilerini paylaştı.

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli, sigortacılık sektörünün mevcut durumu ve gelecek beklentileri konusunda bilgi verdi. Sigortacılık sektörünün hak ettiği yerin altında bir büyüklüğe sahip olduğuna işaret eden Benli, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Yapacağımız çok iş var. Öncelikle kamu tarafında, sigorta sektörüne son dönemde ciddi bir yapısal dönüşüm tarafında destek var. Kamunun öncü hareketinden anlıyoruz ki, artık bankaların bağımlılığından kurtulmuş bir banka dışı finans sisteminin büyümesi destekleniyor. 2019’da son 10 yılın en iyi ikinci büyümesini gerçekleştirdik ancak baz etkisini düşündüğümüzde ve olmamız gereken yere baktığımızda, bunların çok altındayız.

Şu an günlük 150 milyon TL hasar, tazminat ödüyoruz. GSYH’mizin 35 katına kadar hazırda teminatımız var, daha da kapasitemizi kullanabiliriz ama penetrasyon sorunumuz var. Bu sorun nedeniyle kapasitemizi dahi kullanamıyoruz. Yeni bir nesil geliyor, esnek yapılar kurmamız gerek. Kısa ve orta vadedeki stratejimizin kalbine dijitalleşme oturdu ama tek başına yeterli değil. Veriyi anlamlandırarak yeni nesile uygun, zamandan mekandan bağımsız ürünler geliştirmeliyiz.”

Atilla Benli, nesnelerin internetinin hem bireyler hem de şirketler için önemli fırsatlar barındırdığını dile getirdi. Buna hazırlık yapılması gerektiğinin altını çizen Benli, çok esnek ürünlerle hizmet verilmesi gerektiğini, topluca tüm ihtiyaçlara yanıt veren ürünler geliştirilmesinin önemine işaret etti.Benli, bunlarla ilgili sektörün yatırım içinde olduğunu bildirerek, altyapının buna hazır olmasının da önemli olduğunu aktardı.