KASIDER’in mentorluk programı başlıyor

KASIDER, sektörün ve kadın sigortacıların gelişimine katkı sağlamak amacıyla mentorluk programını başlatıyor. KASIDER’in dernek misyonu doğrultusunda tasarlanan Kadın Sigortacılar için Mentorluk Program’ı ile sigortacılık kültürünü, deneyimleri ve bilgiyi paylaşabilmek ve sektörün iyi ve etkili liderleri arasına daha fazla kadın liderin katılımını desteklemek amaçlanıyor.

Sigorta sektöründen Genel Müdür ve üst yönetim seviyesindeki 16 duayenin gönüllü olarak mentor oldukları programda, sektörün güçlü kadın lider adayları ile bir yıl sürecek bu programda bir araya gelecekler.

KASIDER Kadın Sigortacılar Mentorluk Programı Lideri Ebru Yüksekbilgili, “Bu proje ile sigorta sektörünün deneyimli profesyonellerinin, sektör dinamiklerine dair içsel bilgileri ve mesleki bilgi birikimlerini, kadın yönetici adayları ile paylaşmalarına destek vereceğiz. Birbirlerini destekleyen ve birbirlerinin çalışmalarına katma değer sağlayan bir danışmanlar ağı oluşturmak yoluyla sektörümüze katkı sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

“Kadın sigortacılara yüksek fayda sağlayacaktır”

Programla ilgili detaylı bilgi veren KASIDER Başkanı Sema Tüfekçiler ise şunları söyledi: “Bu program ile menti adaylarımız, ilk günden itibaren bir gelişim yolculuğuna çıkacak ve profesyonel ve liderlik becerilerini mesleğin duayenleri tarafından verilecek destekle sürekli olarak geliştirebilme imkânını yakalayacak. Ayrıca program kapsamında X ve Y jenerasyonu ile önceki kuşak yöneticileri bir araya getirerek bilgi paylaşımları ile sinerji yaratmayı da hedefliyoruz. Mentilerimiz ile 28 Şubat 2020 günü gerçekleşen bilgilendirme eğitiminde bir araya geldik ve program sürecini, yol haritalarını ve heyecanımızı paylaştık. Büyük bir emek ve heyecan ile yürüttüğümüz ve sektörde ilk olma özelliği taşıyan mentorluk programımızın hem sektöre hem kadın sigortacılara yüksek fayda sağlayacağına inancımız tam.”