AvivaSA, Together programı kapsamında Ayşe Arman’ı ağırladı

AvivaSA, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlaması ve geçen sene başlattığı Toplumsal Cinsiyet Eşitliği programı “TogetHER” çalışmaları kapsamında, gazeteci yazar Ayşe Arman’ı konuk etti.

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada, AvivaSA ailesi ve şahsı adına, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan AvivaSA İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Burak Yüzgül, “TogetHER” programıyla, kısa vadede, kadın çalışanlarının kariyerlerinin önündeki engelleri tespit edip, ortadan kaldırmayı hedeflediklerini vurguladı. Yüzgül, orta ve uzun vadede, şirketimizdeki kadın yönetici oranını daha da artırmayı hedefliyoruz. TogetHER projemizi anlatma fırsatı bulduğumuz ve kadınlar günü vesilesiyle bir araya geldiğimiz Ayşe Arman’ı şirketimizde ağırladığımız için mutluluk duyduk, çalışanlarımız için de farklı bir motivasyon oldu.” dedi.

Çalışanların yüzde 66’sı kadın

Kadın istihdamı konusunda oluşturdukları vizyonla, dünyada ve Türkiye’de öncü şirketlerden biri olduklarını vurgulayan Yüzgül, sözlerini şöyle tamamladı: “AvivaSA olarak, kadınlara hem hak hem fırsat eşitliği sağlayan kurumsal bir kültüre sahibiz. Çalışanlarımızın yüzde 66’sını kadınların oluşturması bizim için büyük bir gurur kaynağı ancak vardığımız bu noktayı yeterli bulmadığımız ve çok daha fazlasını hedeflediğimiz için TogetHER programını başlatmıştık. Programa verdiğimiz isimden de anlayacağınız üzere, bu yolda hep birlikte hareket etmemiz, toplumsal cinsiyet eşitliğine gönülden inanmamız ve yine birlikte savunmamız çok önemli.”