TOBB SAİK’ten acentelere önemli uyarı

TOBB SAİK Yönetimi acenteleri şifre dolandırıcılığına yönelik, usulsüz kullanıcı adı ve şifre bilgilerinin paylaşılmaması konusunda uyardı.
Acentelerin Sesi’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada,

“Değerli Meslektaşlar

Dünyanın ve Ülkemizin yaşadığı sarsıcı virüs salgını nedeni ile malumunuz üzere, TOBB SAİK Yönetimi aynı Elazığ merkezli deprem sonrası olduğu gibi tedbirler anlamında ve doğru çözüm odaklı karar vererek 17 Mart tarihli duyuru ile biz Acentelerinin yasal olarak kullanması zorunlu olan “Statik IP” uygulamasının geçici olarak on beş gün süre ile kaldırılmasını sağlamıştı.

Uygulamanın kaldırılmasını kendisinin başarısı gibi lanse edenler olduğu gibi, uygulamanın başlamasından maalesef farklı menfaatler sağlamaya çalışanlar olduğunu da kısa sürede duymaya başladık. Söz konusu kötü niyetli girişimlerin çoğalması üzerine TOBB SAİK Yönetimi hızlı bir şekilde konu ile ilgili bir uyarı duyurusu hazırlayarak TOBB Sigortacılık Müdürlüğü aracılığı ile tüm Acentelere 17.03.2020 tarihinde e-mail ile bildirdi.

Söz konusu duyuruyu aşağıda sizlerle paylaşıyor ve TOBB SAİK Yönetiminin biz Acentelere bu zorlu süreçte destek amaçlı alarak uyguladığı kararının kötü niyetle kullanılmasının önlenmesi konusunda tüm meslektaşlarımızın desteğini rica ediyoruz. Bilginize sunuyoruz. “denildi.