“Sigortacılıkta Psikoloji ve Davranışsal Ekonomi” eğitimi TSEV’in online platformunda

Sigorta tüketicisinin daha yakından tanınmasını ve beklentilerin daha iyi anlaşılmasını sağlayacak “Sigortacılıkta Psikoloji ve Davranışsal Ekonomi” eğitimi, 14-15 Nisan tarihlerinde Türk Sigorta Enstitüsü Vakfı’nın online eğitim platformunda verilecek. İki gün boyunca üçer saatlik bölümler halinde düzenlenecek eğitim, katılımcılar tarafından internet bağlantısıyla evden takip edilebilecek. Katılımcılar, eğitmeni ve sunumu canlı olarak görüp dinlerken, sesli olarak sorularını sorup yorum yapabilecekler.

“İnsanlar sigorta satın almaya nasıl karar verir?” sorusunun cevabını arayan eğitim programı, Dr. Hasan Meral tarafından 50’nin üzerinde bilimsel kitap ve makaleden yararlanılarak hazırlandı. Eğitimin ana başlıkları şu şekilde oluşturuldu:

  • Davranışsal ekonomiye giriş,• Temel davranışsal ekonomi teorileri,

    •    Sigorta satın almada karar süreci,

    •    Sigorta müşterisinin beklentilerini anlamak,

    •    Davranışsal sigortacılık uygulama alanları.

Eğitim programı ilk olarak 24 Şubat’ta TSEV’de düzenlenmiş ve katılımcılar tarafından beğeniyle karşılanmıştı. Programa 8 Nisan’a kadar yapılan başvurularda erken kayıt indirimi uygulanıyor. Detaylı bilgi almak ve başvuru yapmak için TSEV’in eğitim sayfasına girilebilir: https://www.tsev.org.tr/egitim-detay/9809