Anadolu Sigorta, çalışanları ve acenteleriyle video konferansta buluştu

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında evden çalışma sistemine geçen Anadolu Sigorta, çalışanları ve acenteleriyle video konferans aracılığıyla bir araya geldi. Webinar sistemiyle çalışanlarına ve acentelere seslenen Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mehmet Şencan moral veren bir konuşma yaparak bu zor günlerin bir an önce bitmesini dilediğini belirtti.

“Anadolu Sigorta daima çalışanlarının yanındadır”

İlk önce Anadolu Sigorta çalışanlarına seslenen Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mehmet Şencan, yalnızca Türkiye’nin değil, bütün insanlığın, dünyada benzeri görülmemiş çaptaki bir felaketten kendisini koruma mücadelesi verdiğini söyledi. Şencan: “Koronavirüs salgını nedeniyle, belirsizliğin üst düzeyde olduğu olağanüstü bir dönemden geçiyoruz. Bu salgın, daha 2 ay öncesine kadar uzaktan izlediğimiz bir durumken, artık yanı başımızda. Önümüzdeki günlerde koronavirüs salgınının en azından bir süre daha yükselmesine tanık olabiliriz.” Anadolu Sigorta’nın, en kıymetli varlığının çalışanları olduğunu belirten Şencan şöyle konuştu: “Bu süreçte, biz yöneticiler için en önemli husus, her zaman olduğu gibi sizlerin sağlığı ve güvenliği oldu. Koronavirüs vakalarının global ölçekteki gelişimini Şubat ayı başından bu yana dikkatle izliyoruz. Sağlık otoritelerinin açıklamalarını yakından takip ediyor, planlamalarımızı da bu doğrultuda güncelliyoruz. Şimdiye kadar şirket olarak zamanında aldığımız soğukkanlı ve temkinli önlemler sayesinde çalışanlarımızın sağlığı noktasında oldukça iyi durumdayız. Anadolu Sigorta, nerede olursa olsun her durumda, şimdi ve gelecekte çalışanlarının yanındadır, yardıma hazırdır.”

“Bu sıkıntılı ve belirsiz süreçte acentelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz”

Çalışanlara yaptığı konuşmanın ardından acentelere seslenen Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mehmet Şencan, geçtiğimiz aylarda başlayan acente toplantılarına koronavirüs salgını sebebiyle internet üzerinden devam edeceklerini söyledi. Şencan: “Bu süreçte teknolojinin tüm imkanlarından yararlanarak sizlerle video bağlantılarıyla bir araya gelmeye, hatırınızı sormaya ve bilgi paylaşmaya devam edeceğiz” dedi. Yaşanan salgının, hemen hemen tüm sektörleri olumsuz etkilediğine değinen Şencan şöyle konuştu: “Maalesef salgın, hem ekonomi üzerinde hem de iş yapış şekillerimizde önemli etkiler bırakıyor. Bu etkiler işletmelerde olduğu gibi yine bireysel müşterilerde de olumsuz yansımalarını göstermeye başladı. Yaşanan bu sıkıntılı ve belirsiz süreçte acentelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.  Bu minvalde bir dizi önlem ve destek paketleri hazırladık. Önümüzdeki süreçte de bu durumun etkilerini yine hep birlikte yaşayıp, karşılaşacağımız zorlukları her zaman olduğu gibi birlik beraberlik içerisinde göğüslüyor olacağız.”

Acentelere bu dönemde sağlanan kolaylıklar

Şencan, acentelere sağladıkları kolaylıkları ise şu şekilde ifade etti: “Satışlarınızı desteklemek amacıyla indirim kotalarımızı arttırdık, yenileme ve yeni işlerinizde kolaylıklar sağlamaya çalıştık. Ek komisyon kampanyalarımızdan hak ettiğiniz tutarları, nakit sıkıntınıza bir nebze destek olabilmek için gerekli kontrolleri yapmaksızın erken ödemeye başladık. Özel sağlık poliçelerimizin kapsamına girmiyor olsa da, Covid-19 kaynaklı tüm tedavi giderlerinin istisnai olarak karşılanmasına karar verdik, bu karar tüm sağlık müşterileriniz için çok önemliydi. Ek komisyon kampanyalarımızı ve ek “aspara” ödemelerimizi sizlere sunduk. Acente karnelerinizde hedefe yaklaşma oranlarınızı azaltarak, daha az üretimle daha çok puan almanızı sağladık. Dijital kanallardaki uygulamalarımız ile evinden çıkamayan sigortalıların sizin acenteliğiniz üzerinden indirimli poliçe almasına olanak sağladık. Evimizde kalarak sürece destek olduğumuz bugünlerde, canını dişine takarak gece gündüz demeden çalışan değerli sağlık çalışanları için indirim oranlarımızı arttırdık. Acentelerimize özel 7/24 tıbbi danışmanlık ve acil sağlık hizmeti sunmaya başladık. Müşterilerimizden çok gelen bir talep kullanamadıkları asistans hizmetlerini poliçeleri bitse de kullanabilmekti, biz de Asistans hizmetlerimizin sürelerini uzattık.”

Şencan, önümüzdeki günlerde hem acente hem de çalışanlar ile benzer buluşmalar yapmaya devam edeceklerini belirterek konuşmasını sonlandırdı.