Poliçe vadelerinin uzatılmasına acentelerden tepki

İSAD Onursal Başkanı, Dr. Sigorta CEO’su, İstanbul Aydın Üni. ve Şişli MYO Okulunda Öğretim Görevlisi olan Turusan Bağcı, “Poliçe vadelerinin prim almadan 1 ay uzatılması taksitlerinin altıya bölünmesi durumunda on binlerce acente Mayıs ayında hiçbir gelir elde etmeden sıkıntı yaşayacak” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü 29 Nisan 2020 tarihinde 2020’ye 7 sayılı bir genelge ile Trafik sigortasında trafik poliçesinin gecikmesinden dolayı sürprim uygulanmaması, primlerim taksitlendirilmesi, poliçe vadelerinin uzatılması ile ilgili bir sektör duyurusu yayınladı. Bu çerçevede Koronavirüs salgınına ilişkin hayata geçirilen tedbirler kapsamında Zorunlu Trafik Sigortası poliçesinde Hazine Müsteşarlığı Sigorta Sirketlerinin ilave prim almaksızın Sigorta Süresini 31.05.2020 tarihine kadar uzamasına, sigortalının talebi halinde ilk taksidin Haziran ayında başlayacak şekilde en az 6 taksit yapılmasına ve riskli sigortalılar havuzu kapsamındaki poliçeleri de ilave prim almaksızın 1 ay süreyle vadelerinin uzatılmasına karar verildi.

Söz konusu kararlar acentelerden büyük tepki gördü. Sigorta acenteliğinin önemli isimlerinden İSAD Onursal Başkanı, Dr. Sigorta CEO’su, İstanbul Aydın Üni. ve Şişli MYO Okulunda Öğretim Görevlisi olan Turusan Bağcı, “On binlerce acente Mayıs ayında hiçbir gelir elde etmeden sıkıntı yaşayacak” dedi.

Turusan Bağcı konuya ilişkin yaptığı paylaşımda şunları söyledi: “Sigorta acentelerinin çok büyük bir çoğunluğu zorunlu trafik sigortası yaparak geçirmektedirler poliçe vadelerinin prim almadan 1 ay uzatılması taksitlerinin altıya bölünmesi durumunda on binlerce acente Mayıs ayında hiçbir gelir elde etmeden sıkıntı yaşayacaktır. Buna da bir çözüm bulunması gereklidir. Sisteme çok fazla kaza yapan kötü sürücülerin yani riski sigortalar havuzunda bulunan kişilerin ilave edilmesi doğru olmamıştır.”