Türker Re yeni bölge direktörü atadı

Türker Re, Daniel Stanko’nun Avrupa operasyonları için Bölge Direktörü olarak atandığını duyurdu. Türker Sigorta ve Reasürans Brokerliği yönetici ortağı Eray Türker atamaya yönelik yaptığı açıklamada, “Daniel’i şirketimizde ağırlamaktan çok memnunuz. Türker Re ekibine ve başta Avrupa olmak üzere dünya çapında iş ortaklarımıza değer katacağından eminiz. Daniel’in rolü, tüm Türker Re operasyonları boyunca hizmetlerin tutarlı bir şekilde sunulmasını sağlamak ve düzenleyici ve şirket standartlarına uygun stratejik hedeflere ulaşmak olacak. Anlaşmalara ve fakültatif operasyonlara liderlik ederek iş geliştirme ve büyümenin önemli bir parçası olacak” dedi.

Sloven vatandaşı olan Daniel Stanko sigorta ve reasürans alanında 18 yıllık deneyime sahip. Kariyerine 2002 yılında Travlav Re’ye geçmeden önce Sava Sigorta Şirketi ile başladı ve Müşteri Müdürü ve Kıdemli Yüklenici (Uluslararası İçişleri Bölümü) olarak görev yaptı. Son olarak, CEE, SEE, Rusya ve BDT pazarlarında anlaşma operasyonlarından sorumlu Kıdemli Sigortacı olarak Trust Re’de görev yapıyordu.

Daniel Stanko, Almanya, CEE, SEE, Rusya, BDT, Yunanistan, Türkiye, MENA, Asya-Pasifik ve Amerika gibi çeşitli pazarlarda çalıştı. Anadili Sloven olmanın yanı sıra, İngilizce, Hırvatça ve Sırpça konusunda yetkin, aynı zamanda Fransızca ve Almanca bilgisine de sahip.

Türker Re, Dubai (BAE) merkezli, Azerbaycan ve Slovenya’daki bölgesel ofislerden operasyonlarla birlikte bölgedeki ilk yetkili Lloyd’s broker olan İstanbul’daki Turker Broker ile faaliyet gösteren bir reasürans broker şirketi.

Sigorta ve reasürans endüstrisinde 50 yıllık deneyime sahip olan Türker, dünya çapında 125 ortağın yerleşimi için sağlam ve güvenilir bir ortak olarak tanındı.  Türker Re, çeşitli iş kollarına (uzun ve kısa kuyruk) anlaşma ve fakültatif olarak hizmet veriyor, belirleyici ve stokastik felaket modelleme yeteneği ve en önemlisi, Retrocession & Structured çözümleri konusunda uzmanlaşıyor.