Reasürans devi Munich Re, tarihinde ilk kez genel kurulunu online yaptı

Reasürans devi Munich Re, geçen hafta, tarihinin ilk sanal Yıllık Genel Kurul Toplantısını yaptı. Genel Kurulda hisse başına 9,80 Euro temettü teklifi onaylanırken, reasürörün Denetim Kuruluna ise Lufthansa CEO’su Carsten Spohr seçildi.

Yapılan açıklamada, “Şirket tarihinde ilk kez, Yıllık Genel Kurul COVID-19 salgını nedeniyle online gerçekleştirildi. Hissedarlardan önceden soru alındı, tüm Genel Kurul Toplantısını ekranda izleyebildiler ve oy haklarını elektronik olarak kullanabildiler.” denildi.

Munich Re, 2019 mali yılı için hisse başına 9.80 EUR tutarında temettü ödeyecek (2018: 9.25 EUR). Toplam temettü ödemesi yaklaşık 1.37 milyar Euro olacak.

Deutsche Lufthansa AG Yönetim Kurulu Başkanı Carsten Spohr Denetleme Kuruluna seçildi. Spohr, 29 Nisan 2020 Yıllık Olağan Genel Kurul toplantısının ardından Denetim Kurulu’ndan emekli olan Kurt Wilhelm Bock’un yerine geçti.

Genel Kurul, hisseleri geri almak için izin verirken, ayrıca, hisse senedine dönüştürülebilir tahvil, varantlı tahvil, kar katılma hakkı veya kar katılma belgesi ve hibrit finansal araç ihraç etme yetkisi de verildi.