SAİK Yönetiminden trafik sigortasında 1 ay vade uzatmaya destek

TOBB SAİK Yönetimi acenteler olarak  sorumluluk bilinci ile yeni iş imkanının neredeyse bulunmadığı bu sıkıntılı süreçte, komisyonlarını 1 ay gecikmeli olarak alacak olmalarına rağmen, Hazine ve Maliye Bakanlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü’nün trafik sigortasında 1 ay vade uzatma kararını desteklerini açıkladı.

Acentelerin Sesi’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

TOBB SAİK Yönetiminin, 2020/7 sayılı Hazine ve Maliye Bakanlığı Sektör Duyurusu hakkındaki görüşleri

Değerli Meslektaşlar,

TOBB SAİK Yönetimi, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından geçen hafta yayınlanan Trafik Sigortaları uygulamalarına dair Sektör Duyurusu ile ilgili görüşlerini 4 Mayıs 2020 tarihinde mail ile Ülkemizde ki tüm Acenteler ile paylaşmıştır.

İlgili maili aşağıda da sizlerle paylaşıyor, ve her konuda olduğu gibi bu konu ile ilgili olarak da İcra Komitemizin haklarımızı savunma ve koruma anlamında gerekli hassasiyeti göstereceğine inanıyoruz.

SAYGILARIMIZLA
ACENTELERİN SESİ EKİBİ
——————————————————————————————————

Değerli Meslektaşımız,

Küresel bir sorun olan ve hepimizi etkileyen COVID-19 salgını nedeniyle yaşamakta olduğumuz şu zor günlerde, Hükümetimizin aldığı tedbir kararlarını yakinen takip etmekte ve desteklemekteyiz.

Bilindiği üzere, Hazine ve Maliye Bakanlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü, 2020/07 sayılı Sektör Duyurusu ile Zorunlu Trafik Sigortası “RİSKLİ İŞLER” havuzu kapsamında olan ve 30 Nisan 2020 ile 31 Mayıs 2020 tarihleri aralığında vadesi bitecek poliçelerin geçerlilik süresini ilave prim almaksızın 1 AY süreyle ertelemiştir.

Sigorta Şirketlerinin prim almaksızın 1 Ay süreyle teminat vermesi tabi ki sigortalıların sektöre duydukları güven anlamında oldukça önemlidir.

Sigorta Şirketleri ve Sigorta Acenteleri ülkemiz Sigortacılık Sektörünün iki ana unsurudur. Sektörel gelişim ve hedeflere ulaşılması ancak, bu iki ana unsur ve paydaşın DAYANIŞMA’sı ve birlikte hareket etmesi ile mümkündür

BİZ ACENTELER OLARAK üzerimize düşen SORUMLULUK BİLİNCİ ile yeni iş imkanının neredeyse bulunmadığı bu sıkıntılı süreçte, komisyonlarımızı 1 ay gecikmeli olarak alacak olmamıza rağmen;

-HÜKÜMETİMİZİN ALDIĞI TEDBİR KARARLARINI VE
-SİGORTALILARIN SEKTÖRÜMÜZE DUYDUKLARI GÜVENİN DAHADA ARTTIRILMASI İÇİN ALINAN KARARLARI

desteklediğimizi bildirir;

– Trafik sigortalarında tek fiyat uygulaması
– Komisyon oranlarımızın arttırılması

başta olmak üzere acentelerimizin birçok talebinin Devletimiz tarafından karşılanacağı umuduyla acentelerimizin sesi olmaya devam edeceğimizi ifade ederiz.
Saygılarımızla,

TOBB SİGORTA ACENTELERİ İCRA KOMİTESİ