AXA’dan COVID-19 mücadelesine destek

Fransız sigorta devi AXA, Dünya Sağlık Örgütü’nün pandemi olarak ilan ettiği COVID-19’a karşı dünya çapında salgınla mücadeleye katkı sağlamak amacıyla önemli adımlar atıyor. AXA Araştırma Fonu ile COVİD-19’a karşı Pastör Enstitüsü tarafından yürütülen araştırma ve aşı geliştirme çalışmalarına 5 milyon euro kaynak ayırırken benzer şekilde 3000’den fazla mühendis, araştırmacı ve bilgisayar mühendisin teşhis ve tedavi çözümleri üzerinde çalışan açık kaynaklı platform Just One Giant Lab’in COVİD-19 girişimine de destek sağlıyor.

AXA, aralarında Türkiye’nin de yer aldığı 60 ülkede 1204 hastane ve sağlık merkezi arasında iyi uygulamaların paylaşılmasını hedefleyen 101 Fund platformunun çalışmalarına küresel bir kaynak desteği de veriyor. 101 Fund, yoğun bakım uygulamalarının kalitesinin iyileştirilmesi ve ölüm oranlarının azaltılması için hastanelerde elde edilen bilgi birikiminin, başarılı uygulamaların diğer hastanelerle paylaşılması için bir çalışma yürütüyor. Sağlık çalışanlarının ihtiyaç duydukları bilgi ve deneyime daha etkin ve hızlı bir şekilde ulaşması için çalışıyor.

AXA Sigorta CEO’su Yavuz Ölken; “Dünya Sağlık Örgütü’nün pandemi olarak ilan ettiği Covid-19 sürecinde ilk önceliğimiz çalışma arkadaşlarımızın güvenliğini sağlamak ve bu zorlu dönemde de müşterilerimize ve dağıtım kanallarımıza hizmet vermeye devam edebilmek için gerekli aksiyonları almak oldu. 12 Mart 2020 tarihi itibarıyla tüm çalışma arkadaşlarımızın evlerinden çalışabilmeleri için uzaktan çalışma sistemimizi devreye aldık ve bu sisteme hızla adapte olduk. Sigortalılarımızın kesintisiz hizmet alabilmeleri için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Sadece eksiksiz ve hızlı bir şekilde hasar ödeyen bir şirket olmanın ötesinde müşterilerimizin gerçek biz çözüm ortağı olma hedefimizle, yerinde çekici ve yerinde cam değişimi hizmeti gibi müşterilerimizin sosyal izolasyonlarına destek olacak hizmetler sunuyoruz. AXA Sigorta olarak sözleşmelerde istisna olmasına rağmen, COVİD-19 bulgusunun pozitif olduğu vakalarda özel sağlık ve tamamlayıcı sağlık sigortalılarımıza tedavi masraflarını ödeme kararı aldık. AXA Grubu olarak da salgının ilk günlerinden bu yana önemli çalışmalar sürdürüyoruz. Gerek ülkemizdeki çalışmalara gerekse global olarak yürütülen araştırma geliştirme ve bilgi paylaşımı faaliyetlerine fon sağlıyoruz. TSB çatısı altından biz ve diğer üye şirketlerin katkılarıyla Bizbize Yeteriz Kampanyasına yapılan 7 milyon TL bağış bunun bir örneği.Diğer bir taraftan AXA Tüm Kalplerde Gönüllüleri ile birlikte kadinlarinelinden.com platformu ile bir işbirliği gerçekleştirerek sağlık çalışanları için küçük bir motivasyon paketi hazırladık. Paketler Covid-19 birimlerinin olduğu Çapa Tıp Fakültesi ve Bakırköy Devlet hastanelerine dağıtımlarını gerçekleştirdik. Bu zorlu süreci birbirimize destek olarak atlatacağımıza inanıyoruz.” dedi.