Yücesan ailesinin acı günü!

Türk sigorta sektörünün önemli isimlerinden Türkiye Sigorta ve Reasürans Brokerleri Derneği kurucularından, Osman Yücesan hayata gözlerini yumdu. Türkiye’nin ilk sigorta brokeri unvanına sahip olan Osman Yücesan’ın bu sabaha karşı vefat etti ve İstanbul Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi.

Dergimiz Sigorta Dünyası’nın 60 yılı aşan tarihinde birçok sayfasında haberleri ve görüşleriyle yer alan Osman Yücesan’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve sigorta camiasına başsağlığı diliyoruz.

Osman Yücesan..

Kırım Türklerinden olan Osman Yücesan, sürgünde ailesi ile birlikte 4 yaşında İstanbul’a geldi. İstanbul’un çeşitli semtlerinde ikamet ettiler. Devlet bursu ile Galatasaray Lisesini bitirdi, yine bursla İngiltere de Sigortacılık Eğitimi aldı. Yurda döndükten sonra uzun yıllar Doğan Sigorta’da çalıştı. Daha sonra sigorta brokerlığı şirketi kurarak Türkiye’nin ilk sigorta brokerı oldu, çeşitli üniversitelerde ve Türk Sigorta Enstitüsü Vakfı’nda (TSEV) konusunda eğitmen olarak görev aldı. Sigorta Brokerleri Derneği kurucu üyesi olan Yücesan 2001 yılında işini çocukları Mert ve Eren’e devrederek emekliye ayrıldı. 2001 yılında vefatına kadar çocukları için Adapazarı Boğazköy sınırları içinde satın aldığı ve üzerine ev, müştemilat, ahır, depo inşa ederek oluşturduğu 55 dönüm üzerine kurulu çiftlikte emekliliğini geçiriyordu.