“Yerel reasürans kapasitesini artırmayı hedefliyoruz”

Türk Reasürans AŞ Genel Müdürü Selva Eren, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nden ortaya çıkan ilk global marka olmayı hedeflediklerini söyledi. Selva Eren, reasürans ve sigorta sektörünün uluslararası yayın organlarından Xprimm’e röportaj verdi.

Xprimm’de yer alan röportajda global marka olma hedefinin Türk Reasürans’ın uluslararası reasürans piyasalarında rekabet eden ve sadece Türkiye’de reasürans kapasitesi sağlayan bir kurum olmanın ötesine geçen küresel bir aktör olmasını gerektirdiğinin altı çizildi.  Eren, “Türk Reasürans, Türk sigorta şirketlerini maliyet yönetimi konusunda güçlendirmiş ve müzakere güçlerini yurtiçinde sağladığı güçlü reasürans kapasitesi ile arttırmıştır ve önümüzdeki yıllarda daha fazla hacim sağlayacaktır.” dedi.

Türk Reasürans’ın sigorta sektörüne odaklanmanın yanı sıra yerel reasürans kapasitesinin artırılması ve kaynak verimliliğinin sağlanmasının yanı sıra, “Ekonomik Dengeleme” ve “Sağlıklı ve Sürdürülebilir Büyüme” hedeflerine katkıda bulunmak amacıyla Yeni Ekonomik Program kapsamında kurulduğuna işaret eden Selva Eren, ” Birincil hedef olarak, sağlam sermayemiz ile yerel reasürans kapasitesini artırmayı hedefliyoruz. Ayrıca, insan kaynakları, teknoloji, kurumsallaşma ve finansal güç açısından sektörümüzün gelişimine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz.” dedi.

Röportaja ulaşmak için:

http://xprimm.com/INTERVIEW-Selva-EREN-General-Manager-Turk-Reasurans-articol-120,121-15266.htm