Servet Gürkan: SEDDK Başkan ve üyelerinden büyük beklentilerimiz var

Marsh Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Servet Gürkan kendi adını taşıyan blog’unda, kısa süre önce atamaları gerçekleşen SEDDK Başkan ve üyelerine yönelik önemli bir yazı kaleme aldı. Servet Gürkan, “Açıkçası atamaları beklerken bu konuda çok endişeliydim. Ancak üyeleri öğrendiğimde hepsinin bir şekilde sektörden geldiklerini ve yaş ortalamalarının “genç” denilecek guruptan olması nedeniyle memnun oldum” diyor.

Gürkan’ın “SEDDK Başkan ve üyelerinden büyük ümitlerle büyük beklentilerimiz var” başlıklı yazısı şöyle:

“Bu yılda 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı, 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı ve Ramazan Bayramı geldi, geçti, Mayıs ayı bitti ve 2020 yılının altıncı ayına, Hazirana girdik. İnanın birden bire Haziranın da bittiğini göreceğiz. Gerçekten zaman ışık hızıyla akıyor ve geçiyor. Bu nedenle günümüzde boşa harcanamayacak en değerli şey “zaman”. Hepimiz buna çok ama çok dikkat etmeliyiz.

Sosyal, yazılı ve görsel medyayı takip edenlerin hemen öğrenmiş olduğu gibi, SEDDK’nın kuruluşundan bu yana uzun bir süre geçtikten sonra nihayet geçtiğimiz günlerde Başkan ve üyeleri atanmış ve bende bu durumdan çok memnun olduğumu belirterek bir kutlama yazısı yazmıştım.

Tabii hepimizin bildiği gibi sektörümüzün en kısa zamanda çözüme kavuşturulması gereken sorunları var ve belirttiğim gibi zaman çok hızlı akıp geçiyor. Bu nedenle atanan SEDDK Başkan ve Üyelerinden büyük ümitlerle büyük beklentilerimiz var.

Her şeyden önce sektörün yeni bağımsız bir düzenleyiciye kavuşması çok önemliydi ve bu konu çözümlenmiş oldu. Bunun yanında, Kurula atanan kişilerin bazılarını yakından tanınan nedeni ile; Hem dahil oldukları jenerasyon, hem de çalışma hayatı ve tecrübeleri başarılı düzenlemeler ve yürütme yapacakları hissiyatı ve inancı doğuruyor bende.

Bu tür kurullara üyeler atanırken liyakat en önemli unsur olmalıdır. Çünkü bu tür kurullar bir uçağın kokpiti gibidir ve burada görev yapan personel ya uçağı başarıyla hedefine götürür veya uçağa mecburi inişle farklı bir yere indirir, yada en kötüsü uçak çakılır. İşte bu nedenle liyakat çok önemlidir.

Açıkçası atamaları beklerken bu konuda çok endişeliydim. Ancak üyeleri öğrendiğimde hepsinin bir şekilde sektörden geldiklerini ve yaş ortalamalarının “genç” denilecek guruptan olduğunu ve daha da önemlisi sektör faaliyeti süreleri bakımından da henüz “işletme körlüğü” denilen virüse henüz yakalanmamış oldukları inancıyla gerçekten çok memnun oldum. Tabii bir tür uyarı/hatırlatma gibi yazı yazmak bizler yaşındaki veteranlar için doğal bir görevdir.

Amacım kesinlikle onları sıkıştırmak değildir. Aksine her yeni yöneticiye ve/veya yeni ekibe destek olmayı ve onlara gereken şansı ve süreyi vermeyi insanlara hatırlatma bilincimin gereği, arzu ve inancımın dışa vurulmasıdır.

Sektörümüze bir kere daha hayırlı olmasını dilerken SEDDK Başkan, Başkan Yardımcısı ve Üyelerine yeni ve önemli görevlerinde başarılar dilerim.”