“Hayatın kesintisiz akışı için sigorta vazgeçilmez”

AXA Sigorta Satış ve Pazarlama Başkanı Firuzan İşcan, çalışanların sağlığının şirketin en büyük önceliği olduğunu söyleyerek, “Salgının etkilerinin ülkemizde görülmesi ile birlikte ilk günden itibaren evlerimizden çalışarak hem acentelerimize hem de sigortalılarımıza kesintisiz hizmet sağlamaya devam ettik” dedi. Bu süreçte teknolojiye yapılan yatırımların şirket verimliliğine katkısının çok net gözlemlediğimizi söyleyen İşcan, “Evden çalışmaya çok hızlı şekilde adapte olduk, altyapımızın bunu sorunsuz desteklediğinden de emin olduk, verim anlamında da hiçbir sorun yaşamadık, yine aynı şekilde tüm çalışanlarımızla işimizin başındayız. Mevcut süreç sonrasında da evden çalışma pek tabi ki sektörde denenebilir” dedi.

Suistimalle mücadeleye de değinen İşcan, AXA Sigorta’nın uzun süredir yapay zeka, büyük veri, veri analitiği ve makine öğrenmesi gibi teknolojileri kullandığını belirtti. İşcan, “Fark yaratan uygulamaları hayata geçiriyoruz. Aslında sadece bu dönemde değil öncesinde de bu teknolojilerden faydalanarak bu alanda çalışmalar yürütüyor, sahte hasarları tespit ederek hasarsız müşterilerimizin ek maliyetler üstlenmelerinin önüne geçmek için çalışıyorduk” şeklinde konuştu.

Kaliteli işgücü ve acente kanalı

Firuzan İşcan, birçok sektörde teknolojiyle birlikte iş süreçlerinin hız kazandığını ve verimliliğin arttığını da ifade ederek, karşılıklı güveni temel alan sigorta sektöründe müşteriler için temas noktalarının büyük önem taşıdığını kaydetti. “Kaliteli işgücü ve acente kanalı ise bu temas noktalarının en önemli enstrümanı. Bundan sonraki süreçte de sigortalılarımızın bize ihtiyaç duydukları her an ulaşabilmeleri adına yatırımlarımıza devam edeceğiz” diyen İşcan sözlerini şöyle tamamladı: “Bu zorlu dönem, bizlere bir kez daha sigorta ürünlerinin ekonominin ve dolayısıyla hayatın kesintisiz devamı için ne denli önemli olduğunu gösterdi. Bizler mevcut şartlara ilk günden itibaren hızla adapte olarak kesintisiz hizmet sağlamaya ve gerek acentelerimizin gerekse yeni hizmetlerimizle müşterilerimizin yanlarında olmaya devam ettik. Bu dönemi de olabilecek en hızlı şekilde atlatarak sektörümüzde bir toparlanma yaşayacağımıza inancımız tam.”