Sigorta devi Çin’de varlık yönetimi lisansı istiyor

Alman sigorta devi Allianz, Çin’de Varlık Yönetimi lisansı için ülkenin regülatörü ile görüşüyor. Alman sigorta şirketi Allianz dünyanın en büyük ikinci ekonomisinde geniş varlık yönetimi hizmetleri sunmak için, Çinli düzenleyicilerle lisans görüşmesi yapıyor. Allianz Asya CEO’su Solmaz Altın Reuters’e verdiği demeçte, Çin’de kendi varlıklarını yönetme lisansı için görüşmelerin erken aşamada olduğunu 2021’in ilk yarısında söz konusu işi başlatmayı umduğunu belirtti. Hong Kong’un küresel bir finans merkezi olma durumu, Pekin’in yeni bir ulusal güvenlik yasası uygulayacağını açıklamasının ardından ABD’nin özel statüsünü ortadan kaldırmaya yönelik bazı belirsizlikler ile karşı karşıya.

Altın söz konusu durumla ilgili ise, “Hong Kong durumunun mevcut işimiz veya gelecekteki herhangi bir işimiz için ne anlama geldiğini söylemek için henüz çok erken. Sebeplerin devam edeceğini ve Hong Kong’da uluslararası alanda çok olumlu bir şekilde iş yapmaya devam edebileceğimizi umuyoruz” şeklinde konuştu. Altın, Allianz’ın Asya’daki yıllık gelir artışını 2025 yılına kadar% 20’ye kadar artırmayı hedeflediğini de söyledi. Altın, “Asya’yı ikiye katlıyoruz ve virüs yüzünden durmayacağız. Asya’da yeni işletmeler açıyoruz.” şeklinde konuştu.

Allianz, 14 ülkede bulunduğu Asya’daki gelirlerini 2019’da% 104 büyüttü. Sigortacı ayrıca gelecek yıl, bir azınlık hisse senedi ortağı ile Vietnam emlak ve zayiat pazarına girmeyi planlıyor ve regülatörle görüşmelerde bulunuyor. Global olarak, Allianz, PIMCO ve Allianz Global Investors markaları altında kendisi ve üçüncü taraflar için 2 trilyon avrodan fazla varlığı yönetiyor.

Allianz CEO’su Oliver Baete ise, Çin’deki fon yönetiminin sigortacılık işinden daha fazla potansiyele sahip olabileceğini belirtti.