“Afete Dirençli Toplum” projesi kapsamında “Online Afet Paneli”

Dünyanın en büyük 3. sivil toplum kuruluşu JCI (Junior Chamber International) İstanbul şubesinin düzenlediği “Afete Dirençli Toplum” projesi “Sallanma, Harekete Geç” paneli ile başlıyor.

Bilindiği gibi Afet Yönetiminde Kriz Yönetimi kadar Risk Yönetimi kapsamında yapılan tüm çalışmalar da ayrıca önem taşımaktadır. Afet bilincine sahip bireylerin oluşturduğu toplumlar ise süreç yönetimini en az hasarla gerçekleştirebilmektedir. Bu amaçla, şu anda yaşadığımız küresel Pandemi ile birlikte yaklaşan büyük Marmara Depremi riskini de göze alarak; toplumda tüm afet türlerinde temel Afet Kültürü’nü yaygınlaştırmak için proje başlatılmıştır.

MAG_DER, DOHAD, AKUT Vakfı işbirliği ile gerçekleşen projenin ilk etkinliği olan “Sallanma, Harekete Geç!” başlıklı panelde kendi alanlarında çok değerli ve etkili isimler Türkiye’nin Deprem Tehlikesi, Afet Kültürü ve Kadının Rolü, Güvenli Yapı ve Çevre, Afet Öncesi, Esnası ve Sonrası konularını işleyecek.

Deprem uzmanı, MAG-DER Başkanı Doç.Dr. Oğuz Gündoğdu, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Cemal Gökçe, AKUT Vakfı Başkanı Nasuh Mahruki ve Afet Yönetim Uzmanı, MAG-DER,DOHAD 2. Başkanı Özden Işık’ın konuşmacı olduğu panelin moderatörlüğünü JCI İstanbul 2020 Sosyal Sorumluluk Direktörü İlknur Doruker yapıyor.

Panel bilgisi:

Tarih-Saat: 25 Haziran 2020 Perşembe 20.00

Adres: https://www.youtube.com/jciturkiyejci JCI Türkiye Youtube kanalı