Lemonade’ın halka arzı başladı

ABD’li InsurTech şirketi Lemonade, daha önce ilan edilen ilk halka arzına (IPO) başladı ve ilk izlenimlerde arzın 286 milyon dolara ulaşabileceği belirtiliyor.

Japon SoftBank tarafından desteklenen şirket, Haziran ayı başında New York Borsası’nda işlem görmek için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) bir kayıt bildirimi yapmıştı.

Bugün ise Lemonade halka arzının başladığını açıkladı, InsurTech hisse senedinin 11 milyon hissesini hisse başına 23 ila 26 dolar arasında bir fiyatla sunuyor. Buna ek olarak, Lemonade, sigorta şirketlerine halka arz fiyatı üzerinden 1.650.000 adede kadar ilave hisse satın almaları için 30 günlük bir seçenek sunmayı beklediğini açıkladı.

Serinin en yüksek noktasında, halka arz, daha önce belirtilen 100 milyon dolarlık hedefin çok üzerinde olan Lemonade için 286 milyon dolara çıkması ve hisselerin New York Borsasında LMND kodu altında işlem görmesi bekleniyor. Goldman Sachs, Morgan Stanley ve Allen & Company, halka arzda yönetici olarak hareket ediyor.